Oh man, wat heb ik dit gemist. Volgens mij ben ik al bijna een maand niet meer op m’n eigen blog gekomen.
Sorry, lieve blog. Sorry, lieve lezers.

Wanneer ’t stil is op mijn blog, weet je eigenlijk wel zeker dat ’t niet zo lekker met me gaat. Ook nu is dat weer het geval.
Het is heel goed mogelijk dat ik nog steeds aan het bijkomen ben van de verhuizing. Ik schreef vorige keer al dat mijn medicatie (de LDN) op was en dat ik dat heel duidelijk voelde. Allemachtig, wat had ik pijn!
De medicatie was er weer en binnen een week of twee voelde ik me absoluut beter. Ik kan niet zeggen dat ik nu geen erge pijn meer heb, want dat heb ik helaas wel. Maar er is echt een duidelijk verschil met toen de pillen op waren. Minder hevige pijn, minder vaak. Het laat eigenlijk vooral zien hoe erg het is zónder medicatie, dus ik ben zó blij dat de LDN wat voor me doet qua pijn.
Zonder de medicatie houd ik de afwas nog geen minuut vol, bijvoorbeeld. Mét de medicatie kan ik de afwas meestal afmaken, maar moet ik daarna wel meteen gaan liggen.
Wat dat betreft gaat het dus wel beter, maar qua energieniveau… nee. Ik voel me nu al uitgeput, van dit stukje typen. Het voelt een beetje alsof ik de hele dag door een beetje aan het overleven ben: hele kleine stapjes nemen voor alles (en daar ben ik HEEL slecht in), en ik kan nog niet eens een derde doen van wat ik wil doen. Alles moet ik opsplitsen en het huishouden valt me heel erg zwaar.
Boodschappen doen en koken op dezelfde dag is soms al teveel. Laat staan dat ik dan ook nog de afwas doe, en een wasje draai.
Vaak dwing ik mezelf om het toch te doen, omdat ik er niet tegen kan om tegen een berg afwas aan te kijken. Of omdat ik niet wil bestellen, want ik wil gewoon m’n eigen eten klaar maken.
Maar af en toe maakt het me wel verdrietig. Ik ben zó blij met m’n eigen plekje en ik vind het heerlijk om m’n eigen ding te kunnen doen, maar ik kan niet ontkennen dat het eigenlijk momenteel teveel voor me is. Dat is verdomd klote.
Het voelt alsof ik niet kan opladen, alsof ik constant lepels van de volgende dag steel en zo eindeloos in het rood kom te staan. In de tijd dat we hier wonen ben ik amper bij anderen over de vloer geweest omdat ik er gewoon de energie niet voor heb.

12741859_1278337582182577_4434561695695340632_n
Gelukkig heb ik wel een heel fijn plekje hier!

Ik probeer momenteel een plan voor mezelf te maken om wat meer overzicht te krijgen. In de gaten houden dat ik niet in één keer teveel doe, maar kleine beetjes per keer. Iets wat ik echt moet leren is koken voor meerdere dagen. Dat is waar het nu vaak mis gaat, maar ik vind het echt moeilijk om te doen… zeker nu ik mijn hele dieet omgegooid heb.

Yep, ik ben vegetarisch gaan eten. Sterker nog, ik sta met één been in vegetarisme en met ’t andere been in veganisme. Dat is waar ik uiteindelijk naar toe wil, en ook wat ik oorspronkelijk meteen probeerde te doen. Ik kwam er alleen achter dat meteen overspringen naar veganisme me heel zwaar viel en dat ik even gas terug moest nemen.
Tja, die kleine stapjes he? Het is echt niks voor mij. Steven zei laatst tegen me dat dit mijn ‘berserker stijl’ is: ik gooi mezelf altijd meteen in het diepe, stort me altijd meteen vol ertegen aan. M’n moeder moest lachen toen ik ’t tegen haar zei, want ik heb het niet van een vreemde.
Overigens doet m’n moeder met me mee, en eet Steven nu ook voornamelijk vegetarisch. Hun eigen keuze hoor, ik heb ze niet gedwongen. ;) Maar dat voelt wel fijn. M’n moeder snapt het tenminste als ik een foto stuur van veganistische kaas en er heel blij over doe.
Meer over waarom ik zo ben gaan eten, zal ik binnenkort online gooien. Tenminste, dat is het plan.

12743491_1278337615515907_4650030134614161083_n

Daarmee komen we bij het laatste gedeelte van deze update: ik wil mijn blog gaan aanpassen.
Mijn blog gaat eigenlijk vooral over chronisch ziek zijn. Ik stop er heel veel van mezelf in, mijn blog is absoluut heel persoonlijk. Maar aan de andere kant is dat eigenlijk wel het enige waar ik over schrijf. Dat komt enerzijds omdat ik het heel fijn vind om erover te schrijven, en anderzijds omdat ik wil dat anderen er iets aan hebben. Aan een ‘weekly diary’, iets wat veel andere persoonlijke bloggers doen (en wat ik overigens altijd leuk vind om te lezen), hebben jullie niet zoveel. Tenminste, zo voelt dat voor mij.
Soms heb ik gewoon even geen zin om te schrijven over ziek zijn. Soms ben ik gewoon met compleet andere dingen bezig en schrijf ik liever daarover. Ik zet het alleen nooit online.
Ik had het er laatst over met Steven. Ik zei: “Ja, maar mijn lezers zijn me gaan volgen vanwege dit onderwerp. Is het niet heel raar als ik ineens over allerlei andere dingen ga schrijven?”.
Maar mijn wijze vriendje wees me erop dat mijn blog ook gewoon over gezondheid gaat, en daarnaast over mij. Mijn blog kan heus wel uitgebreid worden. Als ik wil schrijven over tosti’s dan mag dat, wat mijn blog heet immers EmilyLotus en EmilyLotus houdt van tosti’s. Zelfs veganistische tosti’s.

Ik denk dat ik mijn blog dus binnenkort aan ga passen. Ik blijf schrijven over ziek zijn, maar wil daarnaast wat uitgebreider over gezondheid gaan schrijven. Het lijkt me erg leuk om mijn zoektocht binnen veggie land vast te leggen en ik merk dat ik ook gewoon behoefte heb om over meer dingen te schrijven.

Bedankt voor jullie geduld & altijd lieve berichten! Hoe gaat het met jullie?

Liefs,
Emily

15 Comments

 • Angelique schreef:

  Heel herkenbaar wbt niet bloggen en slecht voelen. Ook dat je soms geen behoefte hebt over ziek zijn te bloggen, vooral niet als je je echt k voelt. Veel beterschap Emily en ben benieuwd naar je ‘nieuwe’ blogberichten. X
  Angelique onlangs geplaatst…Over trouwen en loslatenMy Profile

 • Anouk schreef:

  Wat naar om te lezen dat het niet lekker gaat en dat je veel pijn hebt. Lijkt me heel zwaar.
  Verder is het een goed idee om je blog uit te breiden. Je blog heet inderdaad EmilyLotus en dat je je onderdompeld in een andere wereld is juist heel erg interessant om te lezen. Juist in combinatie met persoonlijke stukken en het chronisch ziek zijn.

 • Jacquie Davis schreef:

  Ha veggie is goed! Ik mis het nu ik niet meer kan, echt! Veel lekkerder soms, maar ja mijn lichaam doet te stom. Ik had gekeken bij die festival, veggieworld, en hoop er ook heen te gaan. Maar ik ga wel met een grote boog rond de stand met veganistische kattenvoer, zo erg vind ik dat! Je gaat toch carnivoren dat aan doen, ze worden ziek en gaan soms dood door geen vlees te krijgen. Wij als mensen echter kunnen wel lekker meer groen eten, en misschien hebben ze daar wel meer info hoe ik al voedselallergie hebbend en fodmappend toch nog ietsje meer groen kan eten op verantwoordelijke gezonde wijze. Ik mis vega zo!! Maar kan zo weinig eten nu. Grrrr. Ennuh ik wil meer weten over die kaas!! Dus vind het niet erg meer Em achter net ziek zijn te zien. Het gaat tenslotte om al je stukjes, good and bad. ;)

  • Emily schreef:

   Ja, veganistisch kattenvoer… ’t is om te huilen. Een kat is inderdaad een carnivoor. Als je het zo erg vindt om je huisdier vlees te voeren – wat ik me overigens wel voor kan stellen hoor – neem dan gewoon geen kat.
   Misschien zie ik je nog wel op veggieworld!
   Fodmap lijkt me heel lastig. Het is mij destijds ook aangeraden. Geloof dat je ook geen ui of knoflook mag, toch? Vanaf dat punt heb ik ’t weer weggeklikt, haha.
   Leuk dat je er positief over bent – die veganistische kaas is wel chill! Geen idee of jij ’t mag met je dieet nu?

 • Jacquie Davis schreef:

  Ja precies! En er zijn allerlei om te zorgen dat je kat goed voer krijg met goed vlees om het toch groen voor de carbon footprint enzo te maken. Nu verdraagt een van mijn katten bijna niets qua voer, maar wat ze krijgen is gezond. Geen knoflook en ui ja en dat vond ik heel erg. Maar laurier en bieslook mag dus wel en opeens is er een wereld voor mij open haha! Het helpt wel dat dieet!
  Nou zeker als we beiden kunnen gaan dan vast wel!
  En geen idee, des te meer reden voor jou om er natuurlijk een blog over te maken hihi! :p

 • Vervelend dat het niet zo lekker gaat. :(
  Wat het bloggen betreft, vooral doen waar jij je goed bij voelt. Het is immers jouw blog!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Songtag-stMy Profile

 • Els schreef:

  Vervelend dat het niet zo lekker gaat.
  Wat ik wel positief vind is: dat je baat hebt bij je medicijnen.
  Het is een goed idee om inzicht te krijgen hoe je “taken” moet verdelen.
  De ene dag zal het makkelijker zijn dan de andere.
  Eis niet te veel van jezelf!
  Meid, hoop dat het binnenkort wat beter met je gaat!
  Kijk uit naar je “nieuwe blog”.

  Liefs van mij.

 • nienke schreef:

  Vervelend dat het weer wat slechter gaat, maar er komt een einde aan :)
  Toen ik net op mezelf woonde moest ik ook erg zoeken in wat je wanneer doet.
  maar op een bepaald moment vind je er een handigheid in en rust.
  Die heb ik inmiddels gevonden, ik doe de dingen wanneer ik daar energie voor heb en dat gaat goed.. heeel soms ga ik eens over mn grenzen heen en dan kun je op de blaren zitten. Soms is het ook niet anders.

  Ik ben benieuwd naar je andere artikelen. Ik ben ook nog een beetje zoekende in artikelen die ik schrijf voor m’n blog , je moet in iedergeval vooral doen wat je leuk vind. Ik blijf het lezen wat ook het onderwerp is, en misschien verlies je een aantal lezers maar er zullen er vast ook weer een hoop voor terug komen.

 • Nicky schreef:

  Luister goed naar je lichaam, zeker als je het gevoel hebt dat je lepels van de volgende dagen opgebruikt!
  En wat betreft andere thema’s op je blog: zolang ze bij jou passen, is alles prima toch?! Het is jouw blog, jij schrijft waar jij zin in hebt!
  Ik wens je nog veel succes en moed toe!
  Nicky onlangs geplaatst…Een eigen droomhuis: trapMy Profile

 • Vivian schreef:

  Ik vind het naar voor je dat het allemaal niet zo super gaat, take care! Hopelijk krabbel je snel een beetje op… en wat je blog betreft, ik vind het alleen maar leuk als je wat uitgebreider gaat schrijven!
  Vivian onlangs geplaatst…Citytrip Stockholm: pittoresk en groteskMy Profile

 • Ik hoop dat het snel beter met je gaat. En je blog is fantastisch, ik lees er graag op. Dus blijf vooral lekker bloggen en nog uitgebreidere verhalen schrijven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.