Het jaar waarin…
We afscheid moesten nemen van Charlie.
Steven en ik 4 jaar samen waren.
Steven mij ten huwelijk vroeg.
We een kitten in huis kregen en twee super lieve ratjes.
Ik onverwacht zwanger werd.
We voor het eerst het hartje van ons kindje zagen kloppen.

2017 was een bizar emotioneel jaar. Ik ben bij meerdere begrafenissen aanwezig geweest. Ik heb mijn vrienden verdriet zien hebben, en ik heb mooie avonden met hen gehad. Ik stopte met mijn lyme behandeling omdat mijn lichaam het niet meer trok. Het zorgde ervoor dat ik het een tijdje erg moeilijk had en bang was voor de toekomst.
Ik vierde mijn 26e verjaardag in Parijs, samen met de liefde van mijn leven. Net verloofd.
Ik ging voor het eerst met de rolstoel naar de Efteling en schreef me eindelijk eens in voor een schrijfwedstrijd (waar ik nu hard voor aan de bak moet met mijn zwangerschapskwalen – yay, haha).
2017 was ook het jaar waarin ik was gaan accepteren dat moederschap er voor mij mogelijk nooit in zou gaan zitten. Aan het einde van het jaar begon ik weer hoop te voelen voor mooie dingen. Voor een betere gezondheid. Voor dromen die uit komen.
Dat gevoel neem ik mee naar 2018. Hoewel ik eerst de ongeplande zwangerschap zag als iets beangstigend wat me overkwam, zie ik het nu juist ook als op de juiste weg zitten: een weg waarin dromen wel degelijk uit kunnen komen, en niet meer opzij hoeven.

Het is wel het meest bizarre wat er gebeurd is, dit jaar. Zo onverwacht, zo niet de bedoeling, zoveel angst wat het met zich mee bracht – maar inmiddels voelt het toch ook als een cadeautje. Het heeft Steven en mij nóg dichter bij elkaar gebracht en het is heerlijk om de blijdschap te zien bij onze ouders.
Ik kan het niet genoeg zeggen: ik ben zo blij met Steven en ik heb zoveel bewondering voor hoe hij met mijn ziek zijn om gaat. Onze verloving voelt nog steeds zo, zo fijn. Ook in deze situatie – een onverwachte zwangerschap – zijn we er weer samen sterker uit gekomen. Ik kan me geen betere papa voor ons kindje wensen.

Het was een leerzaam jaar waarin een heleboel mooie dingen zijn gebeurd. Ik vind het nog steeds heel spannend en toch ook wel eng om 2018 in te gaan, maar kijk er ook erg naar uit wat het ons allemaal zal brengen. :)

Ik hoop dat jullie een hele fijne jaarwisseling hebben, en dat 2018 jullie veel moois zal brengen.

Liefs,
Emily

5 Comments

 • Landa schreef:

  LOVE YOU BABY!

  Hoe ontzettend spannend het ook gaat worden, take it day by day en you’ll make it through. <3

 • Saar schreef:

  Nog meer liefde en moois gewenst in 2018, lieve Emily. Dat het een knallend jaar mag worden voor jullie!

 • Michelle schreef:

  Wat een mooie afsluiter van 2017 ! Dat 2018 ook een heel gelukkig, een wat gezonder en vooral liefdevol jaar samen met jullie kindje mag worden.

  Liefs,
  Michelle

  http://www.kersenbloesems.nl

 • Vivian schreef:

  Wat een bijzonder jaar heb je gehad inderdaad, met absolute pieken en dalen en dingen die je leven ongetwijfeld hebben veranderd. Ik denk dat voor het merendeel van die dingen geldt dat ze vast niet zonder reden zijn geweest en dat dit alleen maar tot nog meer mooie dingen kan leiden in het nieuwe jaar! Ik wens je in elk geval alle goeds en geluk toe, want dat verdien je (jullie alle drie) zo hard!

 • Yoni schreef:

  Hey Meid, Ik bewoner jou blog, Ik denk dat er stiekem veel mensen zijn met een soortgelijke situatie. Ik vind het ook prettig om persoonlijk te bloggen, Zo kan je uit eigen ervaring je gevoelens delen in je blog. Ga zo door! Ik volg je! Ik heb een beperking en blog ook persoonlijk. Groetjes yoni

  Link Website: https://dewereldvanyonivanekkendonk.blogspot.nl/
  Groetjes yoni

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.