Over mij

11401288_1129042203778783_9057868421847868756_n
Mijn naam is Emily. Ik ben 25 jaar oud en deel mijn verjaardag met één van mijn geweldig lieve katten.

Schrijven is een passie. Sinds oktober 2014 ben ik begonnen met bloggen en mijn plezier erin is met de dag groeiende.
Ik blog over alles wat me bezig houdt. Om een paar voorbeelden te noemen: schrijven, persoonlijke doelen, mijn chronische ziekte, lichtpuntjes, veganisme en afvallen.
Humor is een godsgeschenk; ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Daarom probeer ik ’t regelmatig in mijn blog te verwerken. Want als je kan lachen om een situatie, dan heb je toch een beetje gewonnen.

Chronisch ziek

Als je meer over mijn medisch verleden wil weten, dan kan je hier meer lezen.
Ik heb de diagnoses ME, Lyme en Fibromyalgie. Wat mij betreft is fibromyalgie een misdiagnose, maar mijn pijnklachten passen wel in het beeld van fibromyalgie.
Als je er meer over wil weten kan je op de links klikken, maar in het kort betekent fibromyalgie dat ik last heb van chronische pijn.
ME kan ik bijna niet in het kort uitleggen. Op mijn 24e heb ik na frustrerende jarenlange zoektocht te horen gekregen dat ik deze ziekte heb, waarschijnlijk al sinds kleuter leeftijd. ME is een hersenziekte die vaak sterk invaliderend kan zijn.
Op mijn 25e is eruit gekomen dat ik daarnaast een borrelia en bartonella (=Lyme) infectie in mijn lichaam heb zitten. In hoeverre dit samen speelt met ME is onbekend; ME zou eventueel ook een misdiagnose kunnen zijn, of het één is ontstaan door het ander.
Hierdoor zit ik al sinds mijn 17e ziek thuis. Over de jaren heen zijn mijn klachten erger geworden.
Ik heb besloten om te gaan bloggen omdat ik graag wil laten zien hoe het is om chronisch ziek te zijn. Onbegrip is iets waar ik vaak tegenaan loop en ik hoop met mijn blog voor wat meer begrip te zorgen. Ook wil ik graag dat andere chronisch zieken weten dat ze er niet alleen voor staan.
Ik blog over de nare dagen, over tips en tricks omtrent chronisch ziek zijn en over positief in het leven staan. Hoe leef ik zo gezond en gelukkig mogelijk, ondanks mijn chronische ziekte?

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar emilyringeling at gmail punt com :)

 

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.