In oktober bestond mijn blog alweer twee jaar. Een blog beginnen is één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Het heeft me zoveel gebracht; nieuwe contacten, meer begrip, een eigen plek en ik ben beter gaan schrijven. Af en toe voel ik me nog wel eens ongemakkelijk wanneer blijkt dat veel meer bekenden mijn blog lezen dan ik dacht, maar ik heb er ab-so-luut geen spijt van.
Het leek me leuk om even terug te blikken en mijn best gelezen blogposts op te zoeken. Ik heb er een top 5 van gemaakt.

#5: tips voor mannen met een chronisch zieke vriendin
Ik herinner me dat ik dit een heel fijne blogpost vond om te schrijven. Dat komt denk ik ook vooral doordat mijn vriend op een manier omgaat met mijn ziek zijn die ik heel prettig vind, en het daarom graag op anderen over wil brengen.
We zijn nog steeds een team, en dat is heel belangrijk in dit gevecht.

#4 hoe voelt het om chronisch vermoeid te zijn?
Om één of andere reden vond ik het lichtelijk ongemakkelijk om dit terug te lezen. Enerzijds omdat ik het nu anders zou verwoorden, anderzijds omdat het toen beter met me ging.
Dit stukje raakte me wel nog behoorlijk: ‘Om het te vergelijken: je hebt vast wel eens zo’n dag die verschrikkelijk druk is geweest. De hele dag heb je hard gewerkt, op je voeten gestaan, veel moeten regelen, van hier naar daar moeten reizen. Dan kom je thuis, ga je op de bank zitten en denk je: zo, ik ga echt geen stap meer verzetten. Mijn god, ik ben kapot.
Zo voelt het om wakker te worden met chronische vermoeidheid.’
Ja, een betere omschrijving weet ik nog steeds niet te geven. Toch is het alsnog geen goede vergelijking, want het is veel fijner om moe te zijn van een drukke dag, dan om moe te zijn van ogenschijnlijk niets. Dat voelt anders, maar dat gevoel kan je niet uitleggen.

#3 wat is het verschil tussen ME en cvs?
Oei, deze blogpost vond ik moeilijk om online te zetten! Ik maakte me zorgen of ik iemand tegen het hoofd zou stoten ermee, maar ik sta nog steeds volledig achter alles wat ik heb geschreven. CVS is een stomme naam voor deze ziekte en chronische vermoeidheid is maar een heel klein onderdeel ervan.

#2 fibromyalgie: wat voor pijn voel je?
Deze blogpost staat hoog bovenaan, een flink stuk meer bekeken dan de vorige blogposts. Ik hoop dat ik er iemand mee heb kunnen helpen, of iemand z’n ogen ermee heb kunnen openen. Na het lezen heb ik wel de neiging om een nieuwe blogpost erover te schrijven die wat overzichtelijker is. Het is ook best moeilijk om te zien dat de pijn alleen maar erger is geworden.

#1 opmerkingen die je te horen krijgt wanneer je ziek bent
Wauw, deze is zoveel meer gelezen dan de rest. Het zijn altijd blogposts waarvan je het niet verwacht die het ineens super goed doen. Dat komt waarschijnlijk ook doordat het in verschillende groepen ineens massaal gedeeld werd. Het is altijd grappig om te zien wanneer mijn eigen blogpost ergens wordt gedeeld waar ik zelf ook actief ben, en niemand door heeft dat ik de schrijfster ervan ben. De reacties die ik hierop kreeg waren erg emotioneel en ik vind het nog steeds hartverscheurend hoe er gereageerd wordt op chronisch zieken. De opmerkingen heb ik verzameld met behulp van anderen.

Twee jaar verder sinds de start en ik ben absoluut niet van plan om ermee te stoppen. Ik ben altijd benieuwd naar wat jullie willen lezen, maar volgens mij vinden jullie het ’t leukst wanneer er iets uit mezelf komt.
Persoonlijk vind ik dit mijn mooiste blogpost: je bent goed genoeg. Zo’n titel scoort natuurlijk niet zo goed in google, maar desondanks stond ‘ie op plek 11.
Bedankt voor jullie steun en alle reacties in al die tijd.

Liefs,
Emily

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.