Ik ga niet vaak in op aanbiedingen om iets uit te testen. Meestal past het niet bij mijn blog en dan zie ik het nut er niet van in.
Toen LivingComfort me de vraag stelde of ik een kussen van hen uit wilde testen die erg geschikt leek te zijn voor mensen met nek klachten en chronische pijn, was ik wel geïnteresseerd.
Ik heb het kussen van hen gekregen om uit te testen. Hierbij mijn eerlijke mening, zoals jullie dat van me gewend zijn.

 

ClimaBest NASA traagschuim kussen

Als je op de site kijkt zie je dat het een orthopedisch kussen is dat belooft voor een goede nachtrust waarbij je nek optimaal ondersteund wordt. Het kussen zou ervoor zorgen dat je nekwervels in de juiste houding liggen waardoor je je beter kunt ontspannen, en mogelijk beter slaapt en minder pijn ervaart. De traagschuim vlokken kan je in hoeveelheid aanpassen waardoor je het kussen makkelijk kunt aanpassen aan jouw houding en voorkeur. Daarbij zit er een hoes omheen die anti-allergisch is en voor een goede ventilatie zorgt.
Het kussen is te koop voor €79.

Mijn ervaring

Het feit dat je het kussen kan aanpassen in de hoogte vind ik handig. Het is alleen wel even zoeken welke hoogte voor jou fijn is. Ik slaap voornamelijk op mijn zij (maar als ik veel pijn heb moet ik op mijn rug liggen). Ze raden dan een midden-hoog kussen aan. De eerste nacht heb ik verschrikkelijk slecht geslapen en had ik juist meer pijn, omdat ik te weinig traagschuimvlokken verwijderd had. Dat was wel even een domper.
De tweede nacht ging al beter, nadat ik meer vlokken verwijderd had, hoewel ik erg moest wennen aan de stevigheid van het kussen. Ik ben zelf gewend om op zo’n lekker weg-zak kussen te liggen. Dat gebeurt bij dit kussen niet, anders zou je natuurlijk ook geen goede ondersteuning hebben.
De eerste paar nachten had ik daardoor moeite met goed slapen. Ik miste mijn zachte kussen. Inmiddels heb ik het kussen zo’n twee maanden in gebruik en ben ik eraan gewend.
Na twee weken merkte ik dat ik inderdaad beter sliep. Ik had ’s ochtends minder pijn in mijn nek en schouders. Overdag lig ik ook nogal eens in bed met pijn, en ik merk dat het kussen me echt beter ondersteunt en de spieren in mijn nek beter ontspannen dan met een gewoon kussen. Wat dat betreft ben ik er wel heel tevreden over. Vooral op mijn rug lig ik zo ontzettend fijn met dit kussen.
Het verschil kwam geleidelijk, maar is wel groot als ik vergelijk met hoe ik voorheen wakker werd. Het is niet zo dat ik nu pijnvrij wakker word, maar het helpt voor mij wel echt en daar ben ik erg blij mee.

Zou ik dit kussen aanraden? Wel voor mensen met chronische pijn die rug en nek klachten hebben. In de reviews zie ik staan dat mensen voor ‘het eerst in tijden uitgerust wakker worden’ en ik kan me voorstellen dat dit zo is als je voornaamste klacht pijn in de nek of rug is. Voor mij helpt het daarbij echter niet, maar wakker worden met minder pijn is al heel prettig.

Liefs,
Emily

3 Comments

  • Oeh, klinkt als een geschikt kussen voor mij. Ik kan juist niet tegen zachte kussens die ze in hotels en ziekenhuizen enzo hebben en heb vaak nekpijn door mijn migraine (of door de nekpijn ontstaat de migraine, dat is niet helemaal duidelijk). Maarja, geld he… ben al zoveel kwijt aan extra zorgkosten.
    Anne van A-typist onlangs geplaatst…Ondernemen met een beperking: ‘Hoe ga je om met deadlines?’My Profile

  • Sylvia schreef:

    Omdat ik chronische nek- en schouderklachten heb, heb ik het kussen n.a.v. Jouw verhaal aangeschaft. Ik heb wel getwijfeld, omdat het best een duur kussen is. Maar wat ben ik blij dat ik het gekocht heb. Het is inderdaad zoeken naar de juiste hoogte, maar na twee dagen had ik die al. Het geeft veel,steun en slaapt heerlijk. Ik slaap niet meer, maar wel dieper voor mijn gevoel en ik sta zonder nek- en schouderklachten op. Mijn man heeft hem ook gekocht. Vindt het ook een heerlijk kussen. Bedankt voor je verhaal. Sterkte met je behandeling tegen de chronische lyme. Lastig te kiezen wat werkt en bij je past. Knap hoe open je over je ziekte en behandeling bent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.