Happy new Year! Ik hoop dat jullie op een fijne manier oud & nieuw hebben kunnen vieren. Het heeft toch altijd wel iets magisch, het begin van het nieuwe jaar. Iedereen zit ineens weer vol motivatie om aan zichzelf te werken en heeft het gevoel een nieuwe start te kunnen maken. Terwijl je eigenlijk iedere dag de kans krijgt om van gedachten te veranderen, een nieuwe weg in te gaan en ergens mee te beginnen.

Ik maak geen doelenlijst voor het nieuwe jaar, maar per maand vind ik nu wel leuk.
Eerst even terug kijken naar december – maar veel is niet gelukt, omdat ik compleet werd overgenomen door de ongeplande zwangerschap…

Doelen december – hoe ging het?

Mijn journals blijven gebruiken x
Ik heb er wel de afgelopen dagen naar liggen kijken, maar ik ben eigenlijk constant misselijk en heb erg weinig energie. Ik hoop het in januari weer op te kunnen pakken, maar ik laat het even afhangen van mijn lijf.

Kerstinkopen doen
Dit is iets waar ik ieder jaar naar uit kijk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er dit jaar heel laat mee aan de slag ging. Ik voelde de kerst spirit niet, zeg maar. Uiteindelijk had ik er alsnog veel plezier in en heb ik erg genoten van kerst.

Spullen uitzoeken en te koop aanbieden
Enkele spullen heb ik online gezet. Er is alleen weinig verkocht – ik denk vanwege de feestdagen.

Regelmatig bloggen vasthouden x
Ook dit is even in het water gevallen. Te veel aan m’n hoofd, vooral.

Werken aan mijn verhaal x
Ik heb er tot 7 december wel goed aan gewerkt, maar daarna heb ik het laten gaan. Ik hoop dat ik me binnenkort beter genoeg voel om weer een aantal hoofdstukken per week af te krijgen.

Regelmatig blijven mediteren x
Ja, nee…

Afspraak maken met bekkenbodemfysiotherapeut x
Ook al niet. Heel slecht eigenlijk, want ik heb begin januari alweer mijn tweede afspraak bij de uroloog. Ik heb zelfs het plas dagboek niet ingevuld. Oeps.

Doelen januari

Zo goed mogelijk voor mezelf zorgen
Ik voel me momenteel zo ellendig. Zwangerschapskwalen. Constant misselijk, kan weinig eten en ben daardoor nog slapper en zwakker. Ik probeer goed naar m’n lichaam te luisteren, maar gezond eten wil niet echt. Gelukkig is Steven zo lief dat hij me af en toe mee naar buiten neemt in de rolstoel. Frisse lucht doet goed.

Doen wat ik kan – en niet meer
Ik raak echt uitermate gefrustreerd van het feit dat zo weinig lukt momenteel. Ik lig er alleen maar als een slappe vaatdoek bij. Wat ik nog vervelender vind, is dat ik daar zo moeilijk over doe. Ik ben zwanger, dat eerste trimester staat erom bekend klote te zijn. Het heeft geen zin om te veel van mezelf te vragen of me er schuldig om te voelen.
Als er goede dagen zijn – top. Maak er gebruik van. Maar zolang ik me slecht voel, moet ik dat maar ondergaan. De wereld stort er niet van in.

Ik heb de neiging om meer op te schrijven maar nee, het is mooi zo. Dit zijn mijn doelen. Alles wat daar bovenop lukt is mooi meegenomen.

Wat zijn jouw doelen? Heb jij wel doelen voor het hele jaar?

Liefs,
Emily

1 Comment

  • Marion schreef:

    Vooral met de dag leven en genieten van de momenten dat het goed gaat, maar ook de momenten er laten zijn dat het niet goed gaat. Dat is eigenlijk mijn voornaamste doel. Verder kijk ik uit naar het starten met yoga.

    Wat wordt het een bijzonder jaar voor jullie. Het jaar waarin er een kleine geboren gaat worden. Waarin je moeder gaat worden!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.