Misschien heb je mijn blogpost van laatst gelezen waarin ik vertelde dat ik graag het gevoel wil hebben dat ik ook mee doe aan het leven. Een manier waarop ik dat probeer te doen is mijn doelen verleggen en haalbare doelen voor mezelf te stellen.
Dat hele ‘haalbaar’ is nog best een lastig verhaal. Het is moeilijk inschatten of je ergens naartoe kan werken, of dat je gezondheid het gewoon niet toe zal laten. Ik ben daarom voorzichtig met wat ik in mijn doelenboekje schrijf en het lijstje langer maken gaat in een traag tempo.

Reizen is één van de dingen die ik het liefste zou doen. Ik heb dan ook allerlei plaatsen opgeschreven waar ik nog graag heen wil. Om het echter beter haalbaar te maken, heb ik ook plaatsen binnen Nederland opgezocht die ik anders nooit opgeschreven zou hebben.
Tijdens het opzoeken van leuke plekken raakte ik ook enthousiast. Reizen binnen eigen land is ook leuk!

Mijn ervaring is dat als je een doel opschrijft, je ook sneller geneigd bent om ‘m uit te voeren. Als ik alleen maar denk dat het me leuk lijkt om wat meer van Nederland te zien, komt er minder snel iets van terecht. Opschrijven maakt dat je het beter voor je ziet en er meer mee bezig bent.

Ik heb besloten dat ik daarnaast ook de leukste veggie restaurants in Nederland wil bezoeken. Het opschrijven daarvan kost me wat meer moeite trouwens – uitzoeken waar ik écht graag heen wil vergt wat meer onderzoek en energie.

Ik merk dat het me blij maakt. Het is een beetje alsof je jezelf toe staat om te dromen. Voordat ik begon voelde het als genoegen nemen met minder (‘want ik wil rondreizen door Amerika en naar Japan, niet naar flippin’ Volendam‘) maar nu ik het opgeschreven heb, vind ik het toch heel fijn en leuk.

Naast reis doelen staan er ook andere doelen in, maar daar ben ik nog niet zo ver mee.
Dat komt deels doordat ik niet zo goed weet wat (met mijn huidige gezondheid) haalbaar is. Dingen opschrijven die alleen kunnen wanneer het beter met me gaat is ook leuk, maar ik wil het juist vooral vullen met doelen die ook nu haalbaar zijn.

Ik ga de voortgang bijhouden op mijn blog. Zoals je kan zien heb ik een aantal dingen al gedaan: een dagje naar Utrecht bijvoorbeeld. Dat heb ik al vaker gedaan trouwens. Er staan wel meer steden op waar ik al eens geweest ben. Ik heb een paar steden toch nog een keer opgeschreven, om het vast te leggen en omdat ik er graag heen ga.
In Utrecht heb ik geprobeerd te ‘vloggen’, maar ik heb nog geen programma gevonden waarmee ik het gemakkelijk kan edit-en. Mijn energie niveau heeft het ook nog niet toegestaan om daar goed naar te kijken. Als je tips hebt hoor ik het graag!

Ben jij wel eens bewust bezig met jouw doelen? Ik ben benieuwd. :)

Liefs,
Emily

6 Comments

 • Alain Bos schreef:

  Hoi Emily,

  Leuk om te lezen dat mijn eigen doelen ook andermans doelen zijn. Rondreizen in Nederland wil ik ook maar wil dan gelijk een nachtje of 2 in een stad blijven zodat ik echt even er tussenuit ben. Natuurlijk is 1 van mn zorgen mijn kat Lucky en tegenwoordig de aanloopkat van de buren ‘Poekie’ maar voor 2 nachtjes moet een extra bakje brokken wel kunnen.
  Toch zie ik nu ook in dat een dagje uit ook leuk kan zijn en in principe sneller door mij gedaan kan worden dan een weekendje weg plannen en uitvoeren. Ook kom je zo in de wat minder grote maar wel aantrekkelijke steden van Nederland.
  Heb je al eens gedineerd in de ACU in de voorstraat van Utrecht ? Totaal vega en voor onder de 20 euro 3 gangen met diverse FRITZ-dranken (2€) maar je kan ook gewoon een soepie (4€) nemen of alleen het hoofdgerecht (8€) of nagerecht (4€). Als je iets verder loopt is er op de hoek een nieuw stijlvol restootje dat volgens mij in ieder geval 2 vega maaltijden op de kaart heeft of geheel vega is (vergeten). Andere tip is vega eetcafé/dichterscafé BROEI op de Oosterkade vlak bij het stationnetje Utrecht Vaartsche Rijn waar tegenwoordig een trein stopt geloof ik. Er is een redelijk groot terras aan de voorkant (bootjes & fietsers kijken) en het eten is net als in de ACU behoorlijk lekker. Ook hier kan je kiezen van 1 tot 3 gangen of een lekker stuk eigen gebakken taart met koffie en soms staan er ook een paar potten eigen gemaakte bio-jam te koop (lekker souvenir ;-). Let wel op dat de BROEI vaak beloofd 5 of 6 dagen open te zijn maar ik heb de gewoonte aangeleerd om een paar dagen van te voren te bellen zodat ik niet aankom fietsen terwijl er geen eten is/wordt gekookt.
  ACU – http://www.acu.nl (er wordt niet gerookt)
  GYS – http://www.gysutrecht.nl (biologisch)
  BROEI – http://www.broei-utrecht.com
  en via Google Maps zag ik een tentje dat op jouw lijf geschreven is :
  DE ONTDEKKING – http://www.deontdekkingutrecht.nl (lees maar eens op de website)

  Extra Tip: op Googlemaps kan je na het klikken op vork&mes-icoontjes vaak simpel doorklikken naar de website van het restootje en gelijk lezen of er wel of niet vega geserveerd wordt en alle belangrijke info als openings tijden etc. (dit moet je zoektocht een stuk makkelijker maken vanaf nu :-)

  Ik bied mezelf aan als chaperon voor de stad Utrecht (for free off course :-).

  Ik zal na mn koffie (die inmiddels koud is) een zoektochtje voor je doen naar goede video-editing freeware zodat je aan de slag kan. NB. volgens mij bestaan er ook online editors maar daar kom ik straks wel achter.

  Trouwens nog bedankt voor je 30-dagen dankbaarheid-blog, ik ben er zelf ook mee begonnen en is best leuk om te doen (ik doe 4 items per dag want ik ben ‘erg’ dankbaar ;-)

  Wil ik je nog laten weten dat ik erg geniet van de ochtenden die ik begin met jouw blog !-)
  Ik ga even nieuwe koffie zetten, grtjs + liefs
  Alain

 • Johan schreef:

  Voorpret is ook pret.

 • Saar schreef:

  Ik maak elke maand een blogpost waarbij ik mijn voorgaande doelen en nieuwe doelen bespreek. Dus hier worden maandelijks doelen gemaakt. Ik ga daar trouwens heel flexibel mee om. Lukt een doel niet, jammer dan…
  Wel heel fijn om te lezen hoe je weer wat pret haalt uit het opschrijven van.doelen, zoals het bezoeken van die steden in Nederland 😊
  Saar onlangs geplaatst…De weg zoekenMy Profile

 • Marielle schreef:

  Leuk om zo je doelen bij te houden!

 • Kim schreef:

  Wat een tof idee! :-)
  Ik schrijf wel eens een blogpost met wat ik graag zou willen doen of wat mijn doelen zijn voor een bepaalde maand of periode. Deze houd ik dan wel behoorlijk bij.

  Dit is toch net weer een beetje anders! Hierin vind ik dat je veel uitgebreider kunt zijn. Veel meer kunt opschrijven. Gewoon, als je iets te binnen schiet.. Even noteren! Leuk! Misschien ga ik dit wel overnemen als je dat goed vindt. :-)
  Kim onlangs geplaatst…VLOG: Naar Clip ’n Climb in Amsterdam!My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.