Dit is misschien al de zoveelste keer dat mijn lichaam zoveel zeer doet vandaag, dat ik eigenlijk moet gaan liggen. Hoe vaakben ik vandaag al terug naar bed gegaan? Om er vervolgens weer uit te strompelen omdat ik anders in slaap zou vallen.
’s Ochtends vroeg ben ik naar de dierentuin gegaan. Het was stil en koud maar dat had juist wel wat. Aapjes kijken zonder luidruchtige aapjes om je heen.
We zijn niet lang gebleven. Mijn vader heeft een abonnement, dus het was geen heel dagje uit ofzo. Toch voel ik me zo vreselijk moe en heb ik zoveel pijn dat ik niets gedaan krijg.
Eenmaal thuis ben ik in bad gaan liggen. Dat hielp even bij de pijn, maar het deed de vermoeidheid echt geen goed.
Eigenlijk wilde ik aan mijn blog werken. Een interessant stuk schrijven. Het lukt niet. En ik weet het: dat moet ik gewoon accepteren. Vandaag vind ik het moeilijk.

Dus nu zit ik te balen. Pijnstillers ingenomen die me bijna in slaap laten vallen. Een beetje emotioneel jammeren tegen mijn kat die op haar beurt tegen mij staat te kletsen. Ze heet Aylinn trouwens en ze is een super slim meisje, want ze heeft altijd direct door wanneer ik niet lekker in mijn vel zit.

Wat te doen bij een baaldag? 

Tja, wat doe je nou tegen zo’n baaldag? Zo’n dag waarop je eigenlijk wil zeggen “schiet mij maar dood, laat me slapen, deze dag mag nu wel voorbij zijn”.
En dan is het soms pas 10 uur ’s ochtends.

Zoek afleiding
Je wil niet weten hoeveel series ik in een maand tijd kan verslinden. Als ik het echt niet meer zie zitten en niks voor elkaar krijg, zet ik een serie of film op. En om mezelf dan aan het lachen te krijgen, doe ik net alsof ik op Daryl (the Walking Dead) zijn rug zit terwijl hij zombies aan het afslachten is. Go team Daryl!

Kleed je aan
Misschien klinkt dit heel stom, maar er zijn dagen dat dit echt als een prestatie voelt. Daarbij helpt het echt niet om de hele dag in je pyjama te blijven zitten. Het herinnert je er alleen maar aan dat je niks bereikt hebt die dag. Lekker zittende kleding is natuurlijk wel toegestaan!

Frisse buitenlucht
Als je lichaam het toe staat is het een verstandig idee om toch even de deur uit te gaan. Maakt niet uit hoe lang je gaat. Doe even een blokje om. Als het goed voelt maak je een langere wandeling. Voor mijn part ga je even op je balkon staan of in je tuin zitten (niet aan te raden met dit koude weer, maar je begrijpt mijn punt).

Verzorg jezelf
Douchen of in bad gaan vind ik heerlijk wanneer ik me rot voel. Bij voorkeur gebruik ik dan ook meteen mijn favoriete shampoo en haal ik allerlei scrubs en lotions tevoorschijn. Wanneer ik uit bad kom smeer ik mijn huid in met lekker geurende olie.
Soms zoek ik haarstijl tutorials op, of haal ik mijn make-up doos tevoorschijn. Vervolgens zit ik dan met super fancy haar en make-up in slobber-kleding (want dat zit lekker) een serie te kijken, zonder de deur uit te gaan.

Eet iets lekkers
Mij maak je helemaal gelukkig met een tosti. Nee, serieus. Een tosti met ham en kaas, ananas ertussen en jam ernaast (dit heb ik voorgeschoteld gekregen in Duitsland, die Duitsers weten wat lekker eten is! Jam en kaas, geniaal!).

Luister muziek
En zing eventueel lekker mee. Ik vind het soms heel fijn om trieste of juist boze muziek te luisteren die bij mijn stemming past, omdat het voelt alsof de muziek dan verwoordt wat ik niet kan verwoorden. Vaak zoek ik naar een hele blije playlist, of iets waarbij staat dat het me eraan zal herinneren dat ik geweldig ben. Spotify is hier perfect voor.

Lach
Ik heb het niet over lachtherapie, waarbij je voor de spiegel moet gaan staan en naar jezelf moet lachen – diep vanuit je buik, want dat schijnt goed voor je te zijn. Alhoewel je dat natuurlijk ook mag proberen. In dat geval wil ik je vragen om het op te nemen zodat wij ook weer mee kunnen lachen. ;)
Nee, ik bedoel: zoek naar iets wat je aan het lachen krijgt. Een grappige serie of een leuk boek. Misschien heb je een hele grappige vriendin die je op kunt bellen. Of volg je iemand op YouTube die je altijd aan het lachen krijgt. Filmpjes van katten die mis springen staat het internet vol mee.
Kortom, zoek iets op wat jij hilarisch vindt.

Praat met iemand (of doe het op de Emily manier en vraag om een knuffel)
Erover praten met iemand vind ik zelf heel moeilijk en doe ik zelden. Wanneer ik het wel doe, lucht het toch wel op. Soms is het heel fijn als iemand gewoon even naar je luistert.
Liever vraag ik om een knuffel. Zo’n hele stevige, die eigenlijk een beetje zeer doet. Er is niets fijner dan tegen mijn warme vriendje aan kruipen wanneer ik zo’n verdomde baaldag heb.
Mijn vriend en ik kwamen laatst deze quote tegen, waar we ontzettend om moesten lachen maar waar ik het stiekem toch wel een beetje mee eens ben:

Ik besef me nu pas dat ik toch een blogpost geschreven heb. Het begon als een klaag-post. Dus mijn laatste tip zal zijn:

Schrijf het van je af
Het hoeft niet mooi of productief te zijn, maar wie weet kan je er wel iets mee. Ik snap soms pas wat er in mij om gaat wanneer ik het opgeschreven heb. Als schrijven niet je ding is, mag je van mij ook best even schreeuwen. In een kussen, anders komen de buren klagen.

Wat zit er in jouw EHBB(aaldagen) koffertje?

5 Comments

 • Samantha schreef:

  Lezen over hoe je dit soort dagen probeert aan te pakken, bracht een glimlach op mijn gezicht. Heel herkenbaar alleen vergeet ik deze dingen nog wel eens uit te voeren…
  Vooral het aankleden en jezelf mooi maken werkt vaak goed, en echt even iets gaan doen (kan bijv. de afwas zijn oid) als je even bezig bent vergeet je soms dat je een baaldag hebt en gaat het daarna stukken beter ^^ Ga gelijk je tips even uitvoeren vandaag!

  • Emily schreef:

   Nou, nog een keer, aangezien ik net ook al probeerde te reageren: fijn dat je er wat aan hebt! Soms vind ik het ook moeilijk om mijn eigen advies op te volgen hoor. Er zijn van die dagen dat je niet uit de baal-modus kan komen. Belangrijkste is om toch iets uit je EHBB koffertje te halen. Aankleden is meestal het eerste wat ik dan probeer. ;) Succes lief!

 • Saar schreef:

  Sommige tips zijn ook gewoon ongelofelijk handig voor iedereen! Eens een wandeling gaan maken, een lekkere douche nemen, lachdingen kijken of lezen, een knuffel,… Mensen hebben daar zo’n deugd van op een minder goede dag!
  Saar onlangs geplaatst…Things… #4My Profile

 • Maarten schreef:

  Ik geef heel stevige knuffels ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.