Heb je een baaldag? Ik laat zien wat er in mijn EHBB koffer zit.
Voorgaande posts over wat er in mijn EHBB koffertje zit, kan je hier bekijken.

That 70’s show


Een serie die gestart is in 1998, maar zich – uiteraard – afspeelt in de jaren 70.
Deze humoristische serie draait om 6 tieners, waarbij je vooral Eric en zijn gezin volgt.
Eric (Topher Grace) is een beetje een sulletje. Hij heeft een strenge, chagrijnige vader die liever een stoere zoon had willen hebben, en een grappige, vriendelijke moeder die regelmatig een drankje of drie teveel drinkt.
Zijn buurmeisje Donna (Laura Prepon) is een vooruitstrevende feminist – een stoer meisje, waar Eric verliefd op wordt. Ook haar gezin wordt veel gevolgd; zij heeft domme (maar lieve) ouders en alle jongens uit de buurt zitten achter haar rondborstige moeder aan.
Zijn beste vriend Hyde (Danny Masterson) is een luie rebel die vooral veel wiet rookt en klaagt over de maatschappij.
Michael (Ashton Kutcher) is hun domme vriend die constant achter de vrouwen aan zit – maar daarnaast een verwend kreng van een vriendinnetje heeft, Jackie (Mila Kunis).
Fez (Wilmer Valderrama) is een uitwisselingsstudent die hun vriendengroep komt verrijken. Niemand weet zijn echte naam of waar hij precies vandaan komt.
Absoluut een feel good serie, waarbij je je verstand op nul kan zetten en kan genieten.
That 70’s show bestaat uit 8 seizoenen.
8/10

Scrubs


Scrubs is wat mij betreft één van de beste comedy series die er zijn.
De serie is gestart in 2001 en draait om het personeel van het Sacred Heart ziekenhuis.
J.D. (Zach Braff) is de hoofdpersoon. Zijn gedachten worden op humoristische wijze door iedere aflevering kenbaar gemaakt en door hem wordt de serie eigenlijk verteld. We volgen hem vanaf zijn eerste werkdag op Sacred Heart, waar hij begint als assistent en probeert op te klimmen naar arts.
Verder volg je zijn neurotische collega Elliot (Sarah Chalke), die hetzelfde probeert te doen. Zijn beste vriend Turk (Donald Faison) wil chirurg worden.
Turk probeert een zuster aan de haak te slaan, Carla (Judy Reyes). Zij neemt de nieuwelingen een beetje onder haar hoede.
J.D. kijkt enorm op tegen Dr. Cox (John C. McGinley), een ervaren arts die J.D. niet uit kan staan maar hem tegelijkertijd het vak probeert te leren.
Allen hebben ze een hekel aan hun baas, Dr. Kelso (Ken Jenkins). Een nare (maar grappige) man die alleen maar uit is op ’t geld van zijn patiënten.
De bijzondere vriendschap tussen J.D. en Turk, de haat-liefde verhouding tussen J.D. en Dr Cox, en ’t feit dat J.D. belaagd wordt door ‘the janitor’ maken de serie ontzettend grappig.
De serie bestaat uit 9 seizoenen, maar het valt aan te raden om bij seizoen 7 te stoppen. De acteurs en schrijvers zeggen zelf dat ze het te lang hebben gerekt en seizoen 9 is zelfs vroegtijdig gestopt wegens slechte kijkcijfers. De eerdere seizoenen zijn absoluut heel goed!
8/10

Dark Angel


Deze science fiction serie is gestart in 2000 en heeft Jessica Alba beroemd gemaakt – ondanks dat veel mensen deze serie niet kennen.
Max (Jessica Alba) is een genetisch gemodificeerd meisje. Ze ontsnapt uit de handen van een geheim overheidsinstituut genaamd Manticore, die verantwoordelijk zijn voor haar modificatie. Samen met elf andere kinderen werd Max getraind tot een supersoldaat.
Na haar ontsnapping is ze altijd blijven vluchten voor Manticore – en heeft ze enorme schuldgevoelens dat ze de rest van haar ‘broers en zussen’ niet heeft kunnen redden.
De serie start 10 jaar later, wanneer zij 19 is. Naast haar constante zorg of ze gevonden zal worden door Manticore, is ze ook op zoek naar de andere kinderen die mogelijk ontsnapt zijn destijds.
Wanneer ze rebel Logan (Michael Weatherly) ontmoet, besluit ze hem te helpen bij het stoppen van criminaliteit in de stad. Logan helpt haar bij het vinden van meer informatie over de andere kinderen.
De serie is helaas vroegtijdig gestopt na twee seizoenen, maar deze twee seizoenen zijn ’t absoluut waard om te kijken.
7/10

True Blood


De serie is gestart in 2008 en gebaseerd op de Sookie Stackhouse novels van Charlaine Harris.
True Blood speelt zich af in een wereld waarbij vampieren ‘uit de doodskist gekomen zijn’; oftewel, hun bestaan bekend hebben gemaakt, nadat Japanners synthetisch bloed hebben ontwikkeld waarop vampiers kunnen leven.
De serie volgt Sookie (Anna Paquin), een serveerster in een klein drop van Louisiana. Ze is telepathisch en komt terecht in de wereld van vampiers wanneer ze vampier Bill (Stephen Moyer) red. Ze kan de gedachten van vampiers niet horen en is opgelucht dat ze eindelijk wat stilte om zich heen heeft.
Bill leeft op het synthetische bloed, maar lang niet alle vampiers zijn het eens met deze levensstijl. Sookie komt er al snel achter dat vampiers heel gevaarlijk zijn.
Hoewel de serie zich centreert rondom Sookie en Bill, zijn er tal andere personages die de serie leuker en interessanter maken. Zoals bijvoorbeeld Bill’s sherif, Eric (Alexander Skarsgård), een vampier zoals vampiers horen te zijn. Of de excentrieke collega van Sookie, Lafayette (Nelsan Ellis). Een homoseksuele man die veel make-up draagt, drugs dealt en de serie opfleurt met zijn humor. 
Er komt veel geweld en seks en grof taalgebruik in de serie voor, en er is ook een nieuwe drug ontwikkeld die bestaat uit vampier bloed.
De eerste paar seizoenen vind ik heel goed. Destijds was het één van mijn favoriete series. Na seizoen 3 of 4 wordt het alleen al erg snel minder en is ’t eerder een parodie op de serie die het ooit was.
De serie bestaat uit 7 seizoenen.
7/10 (de eerste drie seizoenen, tenminste ;) )

Buffy the Vampire Slayer


Dit is mijn grootste liefde, als ’t aan komt op series. BtVS kan ik blijven kijken, en BtVS kan me iedere keer weer laten lachen, huilen en wegdromen.
BtVS is een serie die gestart is in 1997, gemaakt door Joss Whedon. Joss wilde een serie starten waarin een meisje degene zou zijn die bovennatuurlijk sterk is en anderen redt – in plaats van dat zij gered zou moeten worden.
Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) is een slayer, uitverkoren door het lot. Dit houdt in dat ze vecht tegen vampiers, demonen en meer duistere wezens. Ze is nog maar een jong tienermeisje wanneer ze haar krachten krijgt.
In de serie volg je hoe het is om op te groeien terwijl je iedere dag tegen de dood moet vechten.
De serie heeft wat mij betreft echt geweldige personage-ontwikkeling en gaat om veel meer dan alleen maar een beetje tegen vampiers vechten. Het heeft uiteraard een heel bovennatuurlijk tintje, maar de karakters zijn zo echt dat je wel van ze moet gaan houden. Vriendschap staat centraal.
De eerste twee seizoenen kunnen misschien een beetje moeilijk zijn om doorheen te komen. De serie is redelijk oud en ze hadden toen nog weinig budget. De monsters zijn iets minder griezelig. Het is het absoluut waard om daar doorheen te kijken!
Buffy the Vampire Slayer bestaat uit 7 seizoenen.
10/10

Zit er iets bij wat je nog niet kende?

Liefs,
Emily

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.