Dit artikel is geschreven door Steven
.

Naarmate je meer tijd doorbrengt met je vriendin en haar zeer gewaardeerde kattenschepsels, begin je steeds meer overeenkomsten te zien. Ze zijn natuurlijk enorm naar elkaar toe gegroeid. Hoe ver gaat die band? Je betrapt je vriendin er gelukkig niet op dat ze haar behoefte doet in de kattenbak, maar er zijn wel andere interessante parallellen te zien. Dit zijn de overeenkomsten tussen Emily en haar poezelige beestjes. Je zult zien dat het onderscheid tussen cat lady en cat begint te vervagen.


Foto: Aylinn

1) Emily & Aylinn: Ze worden niet graag opgetild

Wanneer je haar oppakt begint ze wild te spartelen met haar pootjes, inclusief benarde mauw-kreetjes. Aylinn doet dat ook.

Eerlijk toegegeven zijn ze er wel een beetje aan gewend geraakt dat het ze overkomt (lees: dat ik het ze regelmatig aandoe). Desalniettemin brengt het zowel deze cat lady als haar cat vooral een oncomfortabel gevoel, een gevoel van PUT ME DOWN RIGHT NOW.

2) Emily & Aylinn: Kleine hapjes zijn extra lekker

Zowel Emily als Aylinn eten liever een aantal kleine hapjes over de dag verspreid, in plaats van een paar grote maaltijden. Daarnaast nemen ze kleine hapjes. Emily plukt vaak kleine stukjes van haar eten af. Aylinn zou dat ook doen. Als ze handen had.

3) Emily & Aylinn: Variatie is leuk

Anders gezegd; het zijn wispelturige wezentjes. Aylinn zit de hele dag door te mauwen. Wil ze eten, een kamer in of uit, of gewoon aandacht? Je weet het nooit zeker.

Mijn vriendin mauwt gelukkig niet de hele dag door. Zij kan zich namelijk iets beter uitdrukken dan haar poezelige metgezel. Toch is Emily best een wispelturig beestje.

-Iedere paar maanden krijgt ze zin in een nieuwe haarkleur.

-Als ik er niet bij ben, is het een hele uitdaging voor haar om een film af te kijken. Na zo’n zeven à acht minuten zweeft haar aandacht naar haar mobieltje, het internet of een kat.

-Emily stelt weleens voor om een game te gaan spelen, bijvoorbeeld Team Fortress 2. Vervolgens stopt ze na een klein kwartiertje en kijkt ze me een beetje schuldig aan. Het is al goed hoor schat, ga maar wat anders doen. Ik ben eraan gewend <3


Foto: Nanuk

4) Emily & Nanuk: Wat zijn Rusjes toch elegant

Nanuk is een lompe kat. Een lieve, ontzettend lompe kat. Het huis is niet veilig wanneer hij één van z’n wilde buien heeft.
Emily raast niet door het huis heen, maar ze is wel eens wat stuntelig. Meestal hoor ik het aan een hoog kreetje als ze iets laat vallen of omstoot. Meestal hoor je dat zelfs eerder dan het vallende voorwerp.

 
Foto: Asha

5) Emily & Asha: Introversie is zo slecht nog niet

Hoewel het allebei superlieve schepsels zijn, hebben ze zo hun ‘me time’ momentjes nodig. Of dat nou bovenop een kast is of gewikkeld in dekens, dat hangt af van wie je bedoelt. Kan jij raden welk plekje bij welk schepseltje hoort?


Foto: Nila

6) Emily & Nila: Ze hebben allebei iets met baby’s

Emily bezit niet over het vermogen om een ‘Awwwww!’ te onderdrukken wanneer ze geconfronteerd wordt met iets schattigs. Of dat nou een baby kat, hond of mens is maakt niet zoveel uit.

Nila heeft zelf vier prachtige baby kittens op deze wereld gebracht. We hebben het idee dat ze het opvoeden en het moederschap een beetje mist. Hoe moet je het anders interpreteren wanneer ze met een knuffeltje (surrogaat kitten) rondloopt en zielig mauwt?


Foto: Charlie

7) Emily & Charlie: Zachtaardig

Charlie is de eerste kat die mijn hart heeft gestolen. Hij is een lieve, rustige kat die geen vlieg kwaad zou doen. Emily doet ook geen vlieg kwaad, figuurlijk dan. Als ik een of ander eng beest (lees: spin) wil pletten, smeekt Emily om genade. Emily is heel lief en zachtaardig, doorgaans. Net als Charlie heeft ze af en toe een chagrijnig momentje, maar dat hebben we allemaal wel eens.

8) Emily & al haar katten: Knuffelen is fijn

Niet al haar katten zijn even knuffelig (looking at you, Aylinn en Asha), maar Nila en Nanuk zijn ontzettende knuffelbeestjes. Emily ook dus. En dat is maar fijn ook.

Stel je voor dat jij je partner even wil aanraken, en dat hij/zij subtiel wegduikt om je hand op een haar na te ontwijken (à la Asha). Of dat je met je partner wil knuffelen maar dat hij/zij op je borst gaat staan en nagels in je zet (Aylinn style). Neehoor Emily, blijf jij maar lekker een knuffelbeestje.

9) Emily & al haar katten: Zonnestralen zijn heilig

Hoewel Emily niet op elke (on)mogelijke manier die er is elk zonnestraaltje op de vensterbank probeert te benutten, kijkt ze wel enorm uit naar de zomer en een warm zonnetje. Gisteren liep ik naast een meisje dat haar zonnebril al optimistisch op had gezet. Die van mij ligt nog wel even stof te vergaren.

Het heeft ook mooie kanten. Zoals samen wandelen met een zonnetje, ongeacht hoe warm het (niet) is. Always look on the bright side of life!


Foto: Steven & Charlie

10) Steven & Charlie: Vreetzakken

Ja, ik weet dat deze blogpost over mijn vriendin gaat. Shhht.

Dit punt moet worden benadrukt, het is namelijk één van de dingen waardoor ik me verbonden voel met dit geweldige beest. We zijn allebei enorme vreetzakken. De filosofie ‘not eat to live, live to eat’ lijkt wel eens bij ons te passen. Lekker eten? Het is nooit teveel.

Uiteindelijk zijn mensen en dieren niet zo ver van elkaar verwijderd als we zouden denken. Als je er even goed naar kijkt, zul je al snel meerdere overeenkomsten zien tussen jezelf en je huisdieren!

Wat vond jij van Steven z’n blogpost? En lijk jij ook op je huisdieren? 

 

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.