Marjolein is ziek. Erg ziek, en ze heeft onze hulp nodig om een behandeling te kunnen krijgen. Neem alsjeblieft even de tijd om deze blogpost te lezen. Ook zij wil dolgraag weer kunnen leven, in plaats van geleefd worden door haar ziekte.

Het is inmiddels enkele jaren geleden dat ik Marjolein heb leren kennen. Ik begon haar blog te volgen en vond haar zo mooi en open schrijven over haar gezondheidsproblemen, dat het mij genoeg moed gaf om ook mijn blog te beginnen. Daar heb ik haar toen een mail over gestuurd en sindsdien hebben we contact gehouden. Inmiddels zitten we samen in een whatsapp groep met een paar andere powervrouwen om elkaar te ondersteunen.
Zij heeft net zoals ik Lyme en Bartonella, en net zoals ik had ze daarvoor een ME diagnose.
Ik vind Marjolein zo’n onwijs mooie en lieve vrouw. Het doet zeer om haar zo ziek te zien. Ik leerde haar kennen als een gedreven, super gemotiveerd persoon die zich niet uit het veld liet staan door haar gezondheid. En dat doet ze nog steeds niet, maar ze is inmiddels zo ziek dat ze gewoon bijna niets meer kan. Haar lichaam heeft het heel erg zwaar, en zij daardoor natuurlijk ook.

Misschien heb je het verhaal van Lisanne voorbij zien komen de afgelopen dagen. Ze is op tv geweest en haar verhaal is door de media ontzettend goed verspreid. Ook zij heeft lyme en is in Nederland uitbehandeld. Zij ziet een behandeling in Duitsland als laatste optie, en die behandeling kost €35.000. Deze behandeling wordt niet vergoed.
Lisanne heeft inmiddels het bedrag bij elkaar en dat is fantástisch nieuws! Ik ben ontzettend blij voor haar en ik hoop zo dat deze behandeling haar gaat geven wat ze nodig heeft.

Maar Marjolein – daar werd niet naar omgekeken. Zij wil dezelfde behandeling laten doen. Ook zij is uitbehandeld in Nederland. Ook zij wil weer een menswaardig bestaan leiden. Haar donatie pagina stond eerder online, en ook haar familie heeft de media erbij geprobeerd te betrekken. Helaas kozen ze maar voor één verhaal en dat betekent dat Marjolein nog steeds hard onze hulp nodig heeft.

Marjolein is 13 jaar geleden ziek geworden, en pas na 11 jaar werd bij haar Lyme ontdekt. Ze heeft ontzettend veel klachten, waaronder extreme pijnen en hevige spasme-aanvallen. Ze ligt voor het grootste deel op bed en heeft veel zorg nodig.
Recentelijk is er een goedaardige tumor gevonden in haar lever. Het vervelende is dat deze tumor wel aan het groeien is en klachten geeft. Haar lichaam kan een operatie momenteel niet aan.
De Nederlandse zorg laat haar in de steek. Het maakt verder niet uit hoe je over Lyme of over deze behandeling denkt: dit meisje heeft hulp nodig. Jij, ik, wij kunnen ervoor zorgen dat ze de hulp krijgt die ze nodig heeft.

Haar donatie pagina vindt je hier. Denk alsjeblieft na of je een paar euro kan missen deze maand. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om te helpen, en dat is door haar donatie pagina massaal te delen. Deze blogpost mag natuurlijk ook gedeeld worden – graag zelfs!
Hoe fantastisch zou het zijn als we voor elkaar krijgen dat zij zo snel mogelijk deze behandeling kan gaan doen? Hoe fantastisch zou het zijn als zij weer kan leven? Ik denk dat het al een hele vooruitgang is als ze 50% opknapt. Dan kan ze misschien weer haar vrienden regelmatig zien, een uitstapje maken, haar hobbies weer uitvoeren. Minder pijn, minder moeite met een gesprek houden, niet de hele dag op bed hoeven liggen. Hoeveel van deze dingen zijn vanzelfsprekend voor jou?

Help je mee?

Liefs,
Emily

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.