Dit artikel is geschreven door Steven.

Vind jij jezelf regelmatig in een positie waarbij je onder doet voor de kat(ten) van je partner? Vraag jij je dikwijls af waar je partner de grens trekt voor zijn of haar kattenliefde? Heb je soms het gevoel alsof je één van de katten van je partner aan het worden bent? Zo ja, lees dan door en doe je voordeel met mijn tips. Zo nee, lees dan ook door en verbaas je over de noodmaatregelen die wij, de cat person partner, moeten nemen om te overleven.

Aangezien Emily een behoorlijke cat lady is, mag ik mezelf wel bestempelen als cat person partner… daarbij heb ik zelf een enorme waardering voor die beestjes ontwikkeld <3

Tip 1
‘Never come between a Nazgùl and its prey’, zei de Witch-King of Angmar in Lord of the Rings deel 3, toen Éomer wilde voorkomen dat haar vader een kipnugget zou worden voor het enge vliegende slangdraakbeest.
Dezelfde Witch-King of Angmar zei ook: ‘Kom nóóit tussen je partner en haar kat’. Als je dat hebt gemist, moet je LotR 3 maar eens herkijken.
Kom nooit tussen je partner en haar kat. Hiermee bedoel ik niet dat je nooit fysiek tussen de twee in mag staan, ik bedoel het figuurlijk. Doe nooit lelijk tegen de kat van je vriend(in). Karma is misschien geen bitch (of wel, afhankelijk van wat je gelooft), maar je partner wel zodra je zijn of haar favoriete poezelige beestje beledigt. Don’t do it. Just don’t. Vertrouw de Witch-King of Angmar.

Tip 2
Ken je plaats. Vergeet wat je hebt geleerd over de voedselketen. In de wereld van een cat person, staat de poes bovenaan. Scenario: Je vriendin is een dagje weg geweest en komt net thuis. Wie krijgt het eerst een knuffel? Hint: Jij bent het niet.

Tip 3
Als je partner meerdere poezenbeestjes heeft, en dat heeft hij/zij waarschijnlijk want als je er één hebt wil je er vast meer, moet je nooit vragen welke nou zijn of haar favoriet is. Vergelijk het met een hond vragen of ‘ie liever koekje A, B of C wil (terwijl je ze voor z’n neus houdt). Het roept bij de gemiddelde cat person een behoorlijk innerlijk conflict op, een gewetenskwestie die diep in het wezen van de cat person doordringt. Tenminste, dat gebeurt er als ik Emily vraag welke kat nou haar favoriet is. Waarschijnlijk speelt hierin mee dat ze er twee zelf heeft uitgekozen, en dat ze de andere twee zelf heeft gefokt en opgevoed (sorry Charlie, jij valt in geen van beide categorieën. Maakt niet uit, I still love you).

Misschien ben je geneigd je interesse voor je partner’s katten te uiten met deze vraag, maar je bereikt er waarschijnlijk weinig mee. Vraag in plaats hiervan wat je partner’s favoriete eigenschap is van kat A, van kat B, etc. Zo vermijd je gewetensvragen en leer je des te meer over je partner’s kattenliefde.

Tip 4
Als je de voorgaande tips ter harte hebt genomen;
-Weet je waar je staat in de rangorde.
-Weet je dat je nooit onvriendelijk moet doen tegen een kat.
-Weet je dat Emily niet kan kiezen wie haar lievelingskat is.

Met deze drie zeer relevante punten, kan je waarschijnlijk wel even overleven als cat person partner. Hoe neem je echter de volgende stap, van overleven naar winnen? Dat doe je zo:

Zorg ervoor dat de katten van je partner van je gaan houden. Meestal win je niet de affectie van een kat door superenthousiast op ‘m af te komen. Integendeel, passieve mensen, díe zijn pas interessant. Kattenlogica. Houd je een beetje rustig en wacht tot de kat de eerste move maakt. Reageer vervolgens heel vriendelijk, laat het beestje je een beetje onderzoeken en aai vriendelijk over zijn of haar ruggetje. Koop vervolgens de kat van je partner om met wat catnip, en je bent goed op weg. Bonuspunten als je het achter de rug van je partner om doet. ‘Goh, hij/zij vindt je wel erg leuk hè?’

Zo scoor je ook weer puntjes bij je partner. Goed bezig!

Tip 5
Zorg ervoor dat jíj van de katten van je partner gaat houden.

Hoe je dit moet doen? Geen idee. Als het ook maar een beetje een leuke kat is, zal dat vanzelf wel gaan. Is het een agressief rotbeest dat in je nek pist en grapjes over je maakt als je de andere kant op kijkt, probeer dan z’n mooie vacht of lichaamsbouw te waarderen. Zolang je daadwerkelijk een kat waardeert, zal je vriendin dat waarderen en zal haar kat dat ook doen. Dan heb je het helemaal gered als cat person partner. Je zult zien dat de scheidingslijn tussen cat person en cat person partner begint te vervagen. Voor je het weet zit je je partner te smeken of jij ook een kat mag nemen. Trust me, ik kan het weten.

Herken jij je als bedreigde cat person partner? Of heb jij de proef al doorstaan en verlies je jezelf in alle poezenliefde, net als je partner? Laat ons weten hoe jij ermee omgaat. Wie weet, misschien help je wel iemand ermee.

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.