Ik ben geen klager. Zelfs mijn vriend heeft vaak geen flauw benul van hoeveel pijn ik heb of hoe moe ik ben, want ik vind het niet fijn om het te benoemen. Hij moedigde me enkele maanden geleden aan om een ‘lichaam dagboekje’ te beginnen, voor de ziekenhuis-onderzoeken die ik toen nog moest starten. Vreselijk vond ik het, iedere dag opschrijven hoe ik me voelde.
Nee, ik praat niet graag over mijn ziek zijn. Sterker nog, ik haat het om het zo te noemen: ziek zijn.

Waarom dan toch deze blog?
Er zijn meerdere redenen waarom ik toch heb besloten om een blog te beginnen. Ten eerste houd ik enorm van schrijven. Delen met mensen vind ik fijn en blogs lezen van anderen doe ik erg graag!
Daarnaast is het een hele goede oefening voor mezelf om wat meer van mij te laten zien. Zelden praat ik hierover, terwijl het dagelijks in mijn leven aanwezig is – net zoals het onbegrip. Mensen kunnen immers geen begrip voor je opbrengen als ze geen idee hebben wat er in je om gaat. Dus deels is het voor mezelf, maar ook voor anderen die net zoals ik iets mankeren maar er niet over kunnen of willen praten. Want dat is nog wel wat ik het liefste wil: herkenning bieden voor hen die zich net zoals ik hier zo eenzaam in kunnen voelen. Aanmoedigen en inspireren, want ik wil graag laten zien dat ik, ondanks alles, toch heel gelukkig kan zijn – en jij ook!

Gezondheid is iets waar ik mij gedwongen mee bezig houd, maar inmiddels is het een hobby geworden. Uitzoeken wat gezond voedsel is, waar mijn lichaam goed op reageert en wat gezonde manieren zijn om af te vallen. Tot nu toe ben ik 30 kg afgevallen zonder bizarre diëten – en daar ben ik verschrikkelijk trots op!
Gelukkig leren zijn heeft mij erg veel moeite gekost en om eerlijk te zijn is het nog steeds niet altijd even makkelijk.
Daarom ben ik er actief mee bezig. Want gelukkig zijn is een mindset, daar ben ik van overtuigd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.