Als je me volgt op instagram is het je vast niet ontgaan, maar wij hebben een kitten aan ons gezin gevoegd. Hij is ontzettend leuk, lief en mooi. Steven zeurde al een hele tijd om een kat zoals deze, dus we hebben hem ook benoemd tot Steven z’n kat (maar stiekem is ‘ie natuurlijk net zoveel van mij).

Steven was vroeger bang voor katten, maar sinds hij mij (en mijn katten) kent is hij tot inkeer gekomen. Aan het begin van onze relatie drukte ik hem een kattenboek in de handen en sindsdien is hij aan het zeuren dat hij een Ragdoll wil.
Een Ragdoll is een kattenras dat zich kenmerkt door zijn fluffy jasje, zachtaardige karakter en de eigenschap zich als een lappenpop te houden wanneer je ‘m oppakt. Echt, die beesten worden spontaan flubber in je armen. Ik heb dat arme ding al zo vaak bijna laten vallen omdat hij zo’n beetje vloeibaar wordt.

Lang voordat Charlie overleed hebben we nagedacht over wat we zouden doen als Aylinn alleen kwam te zitten. Steven riep natuurlijk direct dat hij er dan een Ragdoll kitten bij zou willen.
Charlie is in mei 2017 overleden en we missen hem nog steeds. Het voelde heel vreemd om op zoek te gaan naar een nieuwe kat. Inmiddels zijn we vooral heel erg blij met ons kitten.
Op 4 oktober kwam hij bij ons wonen. Steven mocht de naam uitkiezen: Ganesh (hoewel we hem vaker Nesh, Neshi of el Diablo noemen).
Ganesh is een onwijs aandoenlijk kitten. Hij wil het liefst de hele dag bij je zijn, laat zich regelmatig neer ploffen in je armen en vindt het fijn om zijn gezichtje bij het jouwe te houden wanneer hij slaapt. Hij begint te spinnen zodra je hem aanraakt en in principe kan je alles met hem doen.
Aylinn vindt hem nog een beetje moeilijk. Zolang hij haar met rust gaat vindt ze het wel oké, maar Ganesh wil juist heel erg graag met haar spelen. Dat maakt de situatie nog stressvol voor ons. Zo’n jong kitten heeft gewoon een speelmaatje nodig, dus we hopen dat Aylinn binnenkort zal ontdooien. Ons huis heeft er nogal onder te lijden, omdat Nesh nogal een slopertje is (vandaar de naam Diablo).

Hij volgt ons als een hondje door het huis. Hij begint soms heel zielig te miepen terwijl hij slaapt omdat hij geaaid wil worden – of juist omdat hij wil dat je stopt met aaien. Hij is echt een meut, we hadden hem beter een prins-achtige naam kunnen geven. Of Bloempje.
Hij schrikt nergens van. Als je de deur of je voet tegen hem aan drukt, omdat hij opzij moet, laat hij zich gewoon omvallen – rolt ook nog even een stukje door – en kijkt je onnozel aan.

We zijn blij met hem. Ik vind het ook zo fijn om te zien hoe gek Steven op hem is. Nesh is volgens mij wel zo’n beetje alles wat hij graag wilde in een kat. (en een beetje meer – kuch)

Liefs,
Emily

7 Comments

 • Romy schreef:

  Wat een schatje zeg! Echt een prachtige kat! Fijn dat jullie zo blij met hem zijn en dat het zo te horen heel goed gaat :) Geniet van jullie knappe prinsje!

 • Sara | MevrouwMiauw schreef:

  Ohhhhhh Nesh klinkt echt als een geweldige kat. En wat is ‘ie knap. Door dit artikel begint het bij mij helemaal te kriebelen om ook zo’n dotje in huis te halen. Maar of ik Vlinder daar een plezier mee doe weet ik ook niet. En dan heb ik ook nog te maken met een vriend die ik niet zal kunnen overtuigen (vrees ik).

  • Emily schreef:

   Hij is absoluut geweldig! Zo’n heerlijke knuffel kat. Echt een maatje. :)
   Hoe oud is Vlinder, en is ze ooit andere katten gewend? Ik snap dat je het niet zomaar wil proberen. In principe zijn katten geen solitaire dieren, maar ze zijn wel erg territoriaal. Soms is een tweede kat gewoon geen goed idee. Mijn meisje is erg angstig aangelegd en het is moeilijk om haar te koppelen.

 • Mevrouw Marloes schreef:

  Aaaaaah, wat een schatje en zo mooi!

 • Petra schreef:

  Wat een geweldige kitten die Nesh (al zal hij nu wel groot zijn…:-). Wij hebben sinds een maand ook een kruising RagdollxPers en krijgen er morgen nog 1tje volbloed Ragdoll bij. Onze kitten mist namelijk echt een speelmaatje, maar omdat ze enige uit nestje was moesten we nog even wachten… zo benieuwd hoe dat zal gaan. Ook mijn vriend wilde alleen maar nieuwe kat als het een Ragdoll was… haha grappig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.