Sinds november slik ik LDN (low dose naltrexon). Van de gabapentine en amitriptyline ging ik me heel naar voelen, dus stapte ik over op LDN. In het begin had ik het idee dat ik er iets meer spiersamentrekkingen van kreeg, maar na ophoging van de dosering verdween dit.
Inmiddels hebben we het opgehoogd naar 3 mg; het doel is om uiteindelijk bij 4,5 mg te komen. Het schijnt dat met deze dosering de beste resultaten zijn behaald.
Ik wist niet zeker of het nou wat deed, maar LDN is sowieso een medicijn wat je voor langere tijd moet slikken.

Dit is een beetje een nare manier om erachter te komen, maar: mijn medicijnen lijken te werken! Tenminste, dat hoop ik.
Waarom een nare manier? Nou, het potje is leeg. De apotheek moet ’t speciaal voor me maken en vervolgens vanuit Den Haag opsturen. Ik weet niet of dat heel lastig is of dat ze gewoon wat traag zijn, maar ik heb dus al een paar dagen mijn medicijnen niet kunnen nemen.
En eh, dat voel ik. Hallo vreselijk irritante spasmes, hallo kramp, hallo vreselijke pijnen.

Ik had echt niet door dat de LDN aardig wat voor me deed. Het is niet zo dat ik voorheen geen pijn had hoor, maar blijkbaar toch minder. Dat de spiersamentrekkingen minder waren had ik wel door, maar ik was alweer vergeten hoe ontzettend vervelend ze zijn.

Oké, ik ben natuurlijk net verhuisd. Dat was zwaar. Ik had daar al een terugval van. Op jezelf wonen is natuurlijk ook een hele verandering. Ik doe veel meer en dat merk ik heel goed. Maar ik redde het op zich wel.

Maar nu heb ik zulke erge pijnaanvallen dat ik er misselijk van word. Ik heb zojuist alweer eten besteld, omdat ik het gewoon niet red om te gaan koken. Serieus, lieve mede spoonies: hoe dóén jullie dat? Ik heb de afgelopen dagen vooruit gekookt en dat had ik nodig, maar ik kan niet voor de hele week koken.

Goed, einde van het geklaag. Het feit dat ik nu zoveel pijn heb maakt me wel hoopvol. Ik hoop zo, zo ontzettend dat dit betekent dat de LDN dus z’n werk een beetje doet. Ik merk nu pas dat het echt de scherpe randjes voor me eraf heeft gehaald. Hoe fijn zou dat zijn?!
Ik heb namelijk verder eigenlijk geen nare bijwerkingen: het enige wat ik merk is dat ik inderdaad soms hele bizarre, levendige dromen heb. Dat schijnt een veelvoorkomende bijwerking te zijn.
Maar daar staat wel tegenover dat ik, al vanaf de eerste dag, er veel beter op slaap. Ik lig niet meer uren wakker en de keren dat ik wakker word van de pijn zijn ook minder geworden.
Ja oké, totdat de pillen op waren dus.

Laten we hopen dat ik ’t snel binnen krijg & een blogpost kan schrijven over hoe de LDN inderdaad lijkt te helpen!

Mocht je zelf ook LDN gebruiken ben ik onwijs benieuwd naar jouw ervaring ermee. Als je erover twijfelt of je het wil gebruiken en vragen hebt, mag je natuurlijk contact met me opnemen. :)

Liefs,
Emily

10 Comments

 • Linda schreef:

  Er is niets zo vervelend als zonder medicijnen komen te zitten.. Hoop voor jou dat je snel weer kan beginnen! Dat je gelijk verschil merkt klinkt zeker hoopgevend. Ik merk zelf ook dat wanneer iets geleidelijk gaat, je het haast vergeet dat er veranderingen zijn.

  Ook ik ben al een poosje LDN verhalen aan het volgen en ben erg benieuwd of het voor mij ook zal kunnen werken. Merk jij het verschil echt alleen op je spieren?
  Linda onlangs geplaatst…10 tips om een lange vlucht te overlevenMy Profile

  • Emily schreef:

   Het grootste verschil momenteel voor mij is wel echt de pijn, het beter slapen, en minder spiersamentrekkingen. Qua energieniveau merk ik niet zoveel, maar minder pijn = wel iets meer kunnen doen. Het is geen wondermiddel helaas, dus ik voel me nog steeds vaak erg ziek. Maar het lijkt wel echt de scherpe randjes van de pijn weg te nemen.
   Ik weet niet waar jij het voor wil gebruiken, maar ik zie geen reden om het je af te raden. Sommige mensen hebben wel heel veel last van die dromen en in het begin slecht slapen. Ik had daar echter dus geen last van en verder merk ik ook niks vervelends. Voor mij was 1 mg een minder fijne dosis (iets meer samentrekkingen) maar na ophoging was dat direct verdwenen.

 • Els schreef:

  Lieve Emily,
  Toch wel een hoopvol bericht wat betreft het slikken van LDN.
  Waardeloos dat je nu zonder medicijnen zit! Hoop dat het snel komt!
  Hou je meid!
  Liefs van mij.

 • Marion schreef:

  Dat klinkt heel erg positief. Wat zou dat ontzettend fijn voor je zijn als dit werkt. Ik hoop het enorm voor je. Wat het eten betreft; ik maak op de dagen dat ik me goed voel bijna altijd voor twee keer. Macaroni, nasi, noodles, wokgroenten. Gewoon een heleboel maken en invriezen, zodat je op de dagen dat het niet gaat altijd iets kunt pakken en kunt opwarmen. PING! Daarnaast kookt mijn man ook vaak voor me.
  Marion onlangs geplaatst…GewichtstoenameMy Profile

 • Charelle schreef:

  Ja op jezelf wonen is wel echt een uitdaging! Maar ik vind dat het mentaal wel veel goed doet, ik bedoel, je hebt toch het idee dat je niet in één stadium bent blijven hangen (thuis bij je ouders). Dat is hoe ik het ervaar, ook al is het niet altijd makkelijk.

  Koken word je op een gegeven moment wel slim in. Ik heb gewoon een selectie recepten inmiddels die me niet téveel energie kosten en die gemakkelijk vooruit klaar te maken zijn. Ik kook dan één a twee keer per week voor 6 man en alles wat over is gaat in bakjes ter grootte van wat ik op kan, hup in de vriezer. Al snel heb je dus minstens vier verschillende gerechten in de vriezer en hoef je dus ook niet iedere keer hetzelfde te eten. De rest van de week hoef ik dus alleen maar een bakje uit de vriezer te halen in de magnetron te zetten. Eventueel kook ik er dan nog wat spaghetti bij. Ook rijst kun je koken en invriezen in boterhamzakjes, heel handig! (:
  Charelle onlangs geplaatst…Hotspot – Koffie, thee en lunch bij Tati in NijmegenMy Profile

 • Irma schreef:

  Wat shit die pijnaanvallen hé! Lijkt me echt rot.. Keep going!
  Irma onlangs geplaatst…How to be UNHAPPY?My Profile

 • NN schreef:

  Ik slik LDN nu 6 maanden, 4.5mg. Mijn fybromyalgie pijn is weg/minder enkel de pijn in mijn rug komt er na stress of drukte doorheen. Wel onnodig afgevallen (5kg) door het bijbehorende dieet (geen extorfines) maar het werkt! Nu wil ik graag stoppen maar ben ik wat angstig voor de terugkeer van pijn en het proces van eventueel weer opbouwen. Ik wil stoppen omdat ik toch wat minder mezelf ben en geen chemische pillen wil slikken. Ik doe nu hypnotherapie en neem flor-essence drankje.
  Succes ermee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.