Van 2 tot 6 februari zat ik in Londen. Een verschrikkelijk koude periode om in te gaan, maar dat maakte de stad niet minder leuk!
Benieuwd hoe ’t met mijn gezondheid daar is gegaan? Dan moet je eigenlijk wachten op een volgende blogpost. Ik wilde mijn blogpost over Londen zelf daar niet mee belasten.
Maar je kan hier wel lezen hoe ik ’t gehad heb daar en wat ik van Londen vond!

Hotel Columbia

Dit was het hotel waar wij zaten. Volgens mij is ’t een beetje een middenklasse hotel: niet slecht, maar zeker niet luxe.
Het hotel ligt in Bayswater, dichtbij metro station Lancaster Gate en direct naast Hyde Park.
In Londen schijnt het heel moeilijk te zijn om een goed hotel te vinden. Wij waren aangenaam verrast door onze kamer. Het was schoon, de bedden lagen best oké, we hadden een bad (yay!) en iedere dag nieuwe koekjes (waar Steven erg blij mee was).
De badkamerdeur sloot niet en kon ook niet op slot. Iedere keer als we een beetje privacy nodig hadden, moesten we er een prullenbak voor schuiven. Daar zaten wij niet echt mee, maar ik kan me voorstellen dat dit voor andere mensen wel een vervelend iets zou zijn.
Het personeel was eh, tja… niet vriendelijk en absoluut niet hartelijk, maar ik zou ze ook niet als onvriendelijk omschrijven. Het was een beetje alsof je met een robot aan het praten was – een robot die gebrekkig Engels spreekt. Geen Brit in de staff te herkennen.
Het ontbijt was erg simpel, maar best goed te doen. De laatste twee dagen kwam de jam wel een beetje mijn neus uit – iets anders was er namelijk niet om op je verlepte croissant te smeren.
Iets bij bestellen kán, maar raad ik ten zeerste af. Roerei uit de magnetron is absoluut geen succes.

Hyde Park

Wij vonden Hyde Park waarschijnlijk het leukste aan onze tijd in Londen. Zelfs met deze kou was het park echt ontzettend leuk en sfeervol. Ik wil er graag nog eens in de zomer naar terug – dan lijkt het me al helemaal geweldig!
Hyde Park zit vol tamme eekhoorns, die direct je been in klimmen zodra ze vermoeden dat je eten bij je hebt. Ze zijn nog steeds redelijk voorzichtig, dus mocht je eekhoorns eng vinden, zijn ze zo weer weg te krijgen door even te schudden met je been – of gewoon met niets te ritselen, zodat ze ook niet denken dat je eten bij je hebt. ;-)

Houses of Parliament & Big Ben

Haha, Ninja Emily. Dit was zóóó’n bizar koude dag! Maar man, wat is dit waanzinnig mooi om te zien. Echt heel indrukwekkend.
Als je in Londen bent, moet je hier absoluut heen gaan. Je ziet de Big Ben meteen zodra je de metro uit komt bij Westminster.
Je schijnt de gebouwen ook nog in te kunnen gaan tegen betaling, maar dat hebben wij niet gedaan.
Toen ik naar de Big Ben aan het staren was, voelde ik pas echt dat ik in Londen was. We hebben er uiteraard ook een boel foto’s van genomen.

London Eye

Het reuzenrad van Londen. Damn, dat ding gaat hoog!
Gelukkig zit je wel in een afgesloten cabine (met ongeveer 8 tot 10 personen). Ik was daar vooral blij mee vanwege de kou – maar Steven zei dat hij anders last had gehad van hoogtevrees. Dat had hij nu niet.
Het uitzicht is geweldig. Een ritje duurt ongeveer 30 minuten en kost 21 pond. Best aardig wat geld, maar voor een keertje vond ik dat absoluut waard.

Natural History Museum

Het leukste museum van Londen! Ze hebben er allerlei botten van prehistorische dieren – waaronder van dino’s!
Steven en ik vonden dit echt ongelooflijk vet en hebben veel plezier beleefd aan dit museum.
We hebben niet alles gezien (ik werd snel moe, dus besloten we alleen naar de hoogtepunten te gaan), maar ik vond het een prettig museum om doorheen te lopen. De meeste dingen waren gemakkelijk te vinden – dat is met andere musea wel eens anders.

British Museum

Ook dit was een mooi museum. Ik had verwacht dat ik dit nog mooier zou vinden dan het Natural History Museum, maar eigenlijk vond ik ‘m net iets minder. Dat zegt vooral hoe leuk ik ’t eerste museum vond.
In British Museum vind je allerlei oudheden – ik ben zelf altijd ontzettend onder de indruk van Egyptische beelden. Ik voelde me dan ook helemaal gelukkig in die hal daar. Prachtig.

Imperial War Museum

Mocht je echt fan zijn van oorlog verhalen en dat soort dingen, dan kun je hier best heen gaan. Het is verder niet echt een interessant museum vonden wij. Lastig ingedeeld ook.
Sommige dingen waren best interessant om te zien, maar we zijn hier maar een half uur binnen geweest.
Het gebouw was voorheen een psychiatrische instelling – dat trok mij er eigenlijk heen. Vond ik tof om te zien, maar ik houd best van lugubere geschiedenis.

Forbidden Planet

Naast Hyde Park en de Big Ben, was dit onze favoriete plek!
Dit is echt dé ultieme nerd winkel. Op de begane grond hebben ze allerlei merchandise van films, series en games. Er is nog een beneden verdieping die compleet gevuld is met de grootste comic collectie die ik ooit heb gezien.
Geweldig! Wij hebben hier ontzettend veel tijd doorgebracht. We waren erg trots op onszelf dat we maar twee dingen mee namen – achteraf heb ik daar stiekem wel spijt van. Ik had de hele winkel leeg willen kopen.

Slecht eten

In Londen is het echt heel moeilijk om lekker eten te vinden. Dit had ik echt niet verwacht.
En alles is nog belachelijk duur ook!
We hebben twee keer gegeten bij een Italiaan in de buurt. Niet omdat het goed was, maar omdat het nog enigszins te betalen viel (9 pond voor een bord spaghetti was het goedkoopste wat we konden vinden, dat is 12 euro).
De spaghetti tonijn was bijvoorbeeld duidelijk een blik tomatenpuree en een blik tonijn bij elkaar samen gekwakt.
Op de laatste avond daar hebben we zelfs besloten om niet uit eten te gaan, maar wat spullen bij de lokale Arabier te halen. Zo slecht was ’t allemaal.
Voor ons haalde dit wel een beetje het plezier weg. Wij vinden ’t allebei leuk om op vakantie uit eten te gaan en dan ook echt lekker te kunnen eten.
We hebben allebei nog nooit zo slecht gegeten als in Londen. Dat zou niet zo erg zijn als ’t allemaal niet zo vreselijk duur zou zijn.
Maar er is één restaurant waar we echt lekker gegeten hebben…

Flat Iron

Steven zei dat dit de lekkerste steak is die hij ooit gegeten heeft. Voor mij zit ’t absoluut in de top 3.
We kregen dit restaurant aangeraden door vrienden. Je kunt er alleen steak bestellen, niets anders.
Wel zijn er een aantal kleine gerechtjes die je ernaast kunt bestellen, zoals patat of salade.
De steak kost 10 pond en is héérlijk. Het was een verademing om eens wat lekkers te eten!
Er zitten kennelijk twee Flat Irons in Londen. Wij zijn naar Denmark St gegaan, die zit in een zijstraat van Regent Street.

Wat we verder geleerd hebben in Londen…

Harrods is leuk om even te zien, maar onbetaalbaar om er iets te kopen (4 pond voor een cola!).
Hamleys is een enorme speelgoedwinkel die je het gevoel geeft alsof je in een andere wereld beland bent.
Eekhoorntjes zijn verdomd schattig. Zorg dat je nootjes bij je hebt in Hyde Park!
Britten zijn geen hartelijke mensen. We constateerden verbaasd dat we andere mensen hoorden lachen in de metro en kwamen er vervolgens achter dat het Hollanders waren.
Ondanks dat is het wel een gezellige stad, trouwens. Zelfs in de kou. Maar ik vind Nederlanders na mijn bezoek aan Londen ineens verschrikkelijk aardig en hartelijk, haha.
Sociale Etiquette is er véél beter. Niemand is je tot last, terwijl de metro’s bomvol zitten. En iedereen staat netjes aan de rechterkant van de roltrap.
Die bussen zijn echt gaaf om te zien. Zelfs de nieuwe, maar vooral die oude.
De taxi’s zijn zo schattig. Ik vind auto’s niet snel schattig, maar die wel.
Britten snappen niet wat lunch is. Ontbijt begrijpen ze ook al niet (worst en bonen?!) maar ook s’middags zijn er geen broodjes te vinden. Behalve van die verlepte voorverpakte broodjes.
Eigenlijk begrijpen Britten gewoon niet wat lekker eten is. Ik begrijp waarom Jamie Oliver is gaan doen wat ‘ie doet.

Extra foto’s!


Hobo Emily:

Avondeten donderdag:


Kan ik je aanraden om naar Londen te gaan?
Absoluut. 

Liefs,
Emily

21 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.