Van de tekenbeet ziekte heb je vast wel eens gehoord. Als de ziekte van lyme op tijd opgemerkt wordt, knallen artsen er een antibioticakuur tegenaan en moet je er daarna vanaf zijn.
Een groot deel van de mensen die lyme krijgen, hebben dat helaas pas te laat door. Soms blijkt de antibioticakuur ook onvoldoende, maar ook dat wordt vaak te laat gezien. In dat geval kan de lyme chronisch worden. En wanneer de lyme chronisch geworden is, kunnen de reguliere artsen je in Nederland niet meer helpen. Ze erkennen het niet. Het kan zelfs niet meer getest worden zonder dat je er zelf een hele smak geld voor moet betalen.

Als je niet hebt moeten betalen voor je lyme test, is de test onvoldoende geweest. Veel mensen met diagnoses zoals fibromyalgie, ME, MS en ALS blijken achteraf chronische lyme te hebben.
Het best kan je je laten testen in een lab in Duitsland, Augsburg.
De behandeling voor lyme is duur, heel erg duur. Een groot deel van de lyme patiënten zijn zeer ernstig ziek. De reguliere zorg is er niet voor hen. Ze moeten afwijken naar alternatieve behandelingen, waar ze langzaam leeg op lopen. Er is weinig aandacht voor deze patiënten.

Er is een evenement opgezet voor deze patiënten, en ik wil daar graag wat aandacht aan besteden.

Lopen voor Lyme is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk funding op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen.

De eerste editie van Lopen voor Lyme vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 op het Henschotermeer te Woudenberg.
Het doel: creëren van Lyme awareness en het ophalen van funding voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke. Al het gedoneerde geld gaat direct naar de patiënten toe, dus geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen.

De start is om 7:00 uur ‘s ochtends en Lopen voor Lyme eindigt groots om 19:00 uur. Direct na de loop is er een speciaal moment voor chronisch Lyme patiënten. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom!

bron: www.lopenvoorlyme.nl

Op de site van lopenvoorlyme kan je zien welke teams mee doen. Je kan van iedereen hun verhaal lezen en wat ze met het opgehaalde geld zullen gaan doen. Ook kan je zien hoeveel geld er al is opgehaald.
Iedereen kan doneren. Dit doe je met één bedrag, dus je betaalt maar één keer. Als je niet veel te missen hebt, kan je dus alsnog een klein bedrag doneren aan iemand die hard aan het vechten is om zijn of haar leven terug te krijgen.

Iedereen daar verdient deze kans om financieel geholpen te worden. De teams die mij aan het hart gaan zijn die van Charlie, Berdien, Marjolein en Lisanne. Je kan natuurlijk ook uitzoeken welke teams nog niet zoveel opgehaald hebben en daar wat aan doneren, als je dat wil en die mogelijkheid hebt.
Met deze blogpost wil ik dan ook vragen aan iedereen om na te denken of ze een klein bedrag kunnen missen, of misschien zelf iemand kennen die lijdt aan deze ziekte en mee zou kunnen doen. Misschien heb je zelf wel lyme en is dit een kans om het ietsje makkelijker te maken voor je.
Meer over hoe het werkt kan je hier lezen.
Een andere simpele manier om een steentje bij te dragen is het delen van de site lopenvoorlyme, zodat er meer bekendheid komt (voor dit evenement, maar ook juist zeker voor de ziekte zelf).

Op de site staat verder ook nog waarom dit evenement in het leven geroepen is, met cijfers waaruit blijkt hoeveel kosten de meeste patiënten kwijt zijn aan hun behandelingen.
Ook kan je lezen wat de ziekte van lyme precies inhoudt.

Meer weten over de ziekte van lyme? Bezoek deze blogs eens:
LisanneLeeft (inclusief haar Week van de Teek videos)
TypischMarjolein
ByBird & haar blogs voor de Telegraaf
CharliePoortvliet

Ik vind het heel mooi om te zien hoeveel geld er al is opgehaald door middel van lopenvoorlyme, en hoop van harte dat er meer bekendheid komt rondom deze ziekte. Eindeloos veel bewondering voor bovengenoemde bloggers, maar ook alle andere bloggers die ik niet genoemd heb & alle patiënten die zich niet (kunnen) laten horen.

Liefs,
Emily

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.