Het is wel weer tijd voor een update over mijn behandeling. Eerder kon je lezen hoe de eerste en de tweede maand gingen. Het verschil tussen die twee maanden was vrij groot. Helaas ging ik in de derde maand weer hard achteruit en heb ik me verschrikkelijk gevoeld. Ik moest ook eerder stoppen en ben nog steeds niet aan de vierde maand begonnen.

Hoe ik me voelde was vergelijkbaar met maand 1, alleen dan nog een stukje slechter. Daarbij kreeg ik ook griep, verkoudheid, en kreeg ik waarschijnlijk een allergische reactie op de antibiotica.
Ik was begonnen met schrijven over hoe ik me gevoeld heb, maar heb het weer weggehaald. Een update schrijven heeft niet zoveel zin als ik er eigenlijk niet over wil praten, maar ik vind het lastig. Mijn jaar is niet zo fijn begonnen en ik wil daar niet stil bij blijven staan.
Of ik wil het gewoon nog niet helemaal erkennen.
De fysio heb ik ook even laten vallen omdat het niet ging. Ik was vooral teleurgesteld, denk ik. Het is verdrietig wanneer je vooruitgang denkt te maken en dan weer op je bek gaat.
De allergische reactie heeft ook niet mee geholpen, natuurlijk. Mijn rug, buik en hals zitten onder de jeukende, geïrriteerde plekken en een deel van mijn armen en benen ook. Ik slaap er heel slecht door en ga morgenvroeg naar de huisarts ermee (eindelijk).
Na overleg met mijn lyme arts ben ik dus een paar dagen eerder gestopt met de derde maand, en een week eerder gestopt met de rifampicine. De uitslag is niet erger geworden toen ik eenmaal helemaal gestopt was, maar nog wel (vreselijk irritant) aanwezig.

Ik heb net even terug zitten lezen hoe ik me voelde tijdens de tweede maand en man, wat een verschil. Dat zou ik heel graag weer willen voelen. De derde maand is echter zo slecht gegaan dat ik eigenlijk gewoon niet meer durf te beginnen.
Een paar keer heb ik nu mijn twijfels over de huidige behandeling uitgesproken. Meerdere mensen hebben aan me gevraagd wat mijn gevoel erover zegt. En iedere keer zeg ik weer: ik weet het niet. Ik weet niet of ik mijn angst laat spreken, of dat ik echt een slecht onderbuik gevoel erover heb.
Maar ik neig toch wel naar het laatste. Volgens mij laat mijn lichaam duidelijk weten dat het genoeg is geweest met de antibiotica. Tijdens de stopweek kreeg ik vorige maand direct last van mijn blaas, en nu ook weer maar dan een stuk heftiger. Dat maakt me bang. Alles wat ik voorbij zie komen bij lotgenoten maakt me huiverig om op deze manier door te gaan.

Mijn gevoel zegt me om voorlopig te stoppen met deze behandeling, maar ik weet niet zeker of dat de juiste beslissing is. Momenteel twijfel ik om te wachten op lopen voor lyme, zodat ik hopelijk wat geld in kan zamelen en meer opties heb voor behandeling (zoals bijvoorbeeld infuus behandeling, hoewel ze dat ook niet bij iedereen doen). Dan zou ik wel moeten wachten tot 2018 en mensen moeten zoeken die voor me willen (hard)lopen.
Het maakt me ook wel verdrietig. Ik blijf het heel vervelend vinden dat ik deze keuze zelf moet maken en op weinig advies kan rekenen van artsen. Het liefst zou ik een succesverhaal willen zijn natuurlijk. Doorzetten en dan over een jaar kunnen zeggen dat ik echt vooruitgang gemaakt heb met antibiotica. En die heb ik trouwens ook wel gemaakt, al is het niet veel.

Kort gezegd: ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik neig naar voorlopig stoppen met de antibiotica en kijken naar andere opties. Tips zijn welkom. :)

Liefs,
Emily

7 Comments

 • Els schreef:

  Lieve Emily,
  Het zit je ook niet mee en begrijp dat je er moedeloos van wordt!
  Wat erg die jeuk!!!!
  Wat is wijsheid, doorgaan of niet?
  De beslissing is aan jou.
  Hoop dat je een goed gesprek krijgt met je arts.

  Sterkte met alles!

  Liefs van mij.

 • Mar schreef:

  Meisje meisje het zit jou niet mee…. Maar ik herken dit wel van andere lotgenoten. En jij ook lees ik.
  Laat je gevoel spreken, dat is vaak een signaal van je lichaam. Jou lichaam laat weten dat het dit niet meer aankan. En luisteren naar je lichaam is heel goed, want het spreekt nu eenmaal een andere taal.
  Er zijn andere opties die vriendelijker zijn voor je lichaam.

  Wil je meer weten? Laat het me maar weten. Ik ben ook een (ex) Lymepatiënt. mijn e-mailadres heb je nu.
  Maar ik wil je niets opdringen, want over alles moet je goed na kunnen denken voordat je een beslissing maakt.
  Heb ik zelf ook gedaan! Mét succes.
  Maar als je chronische Lyme hebt worden de behandelingen met A.B. erg zwaar. Je lichaam heeft het al moeilijk genoeg. Dus je immuunsysteem moet eerst worden aangepakt.

  Mar

  • Emily schreef:

   Dankjewel voor je reactie. Ik hoor graag welke weg jij bent gegaan en wat het je heeft opgeleverd. Volgens mij krijg je een melding wanneer ik reageer op je comment. Als je me wil mailen: mijn e-mail adres vind je onder ‘contact’. :)

 • Sofie schreef:

  Moeilijk is dat. Bij je uitslag moet ik denken aan een erge ontgifting, dat je lichaam de gifstoffen niet meer goed kwijt kan. Ik heb iets gelijkaardigs gehad maar dan nog anders (ik ben al tijden moed aan het verzamelen om het daarover te hebben op mijn blog).

  Het is een enorm dilemma, alles bij ons, omdat je inderdaad niet gewoon een arts hebt die zegt: dit is het en dit moet je doen. Zoveel meningen, en iedereen probeert maar.
  Sofie onlangs geplaatst…Shoplog: koopjes bij Kruidvat, Hema en Flying TigerMy Profile

 • Eliushi schreef:

  Wat ontzettend naar lieve Emily.
  Ik denk toch dat je er goed aan doet om
  naar je gevoel te luisteren.
  Heel veel sterkte en een dikke knuffel.

 • Alain Bos schreef:

  Hoi Emily, ik ben erg onder de indruk van je kraakheldere blik waarmee je blogt.
  Verder wil ik best een aantal uur voor je wandelen volgend jaar maar omdat ik weinig sponsors zal hebben raad ik je aan mij als laatste toevoeging aan je team te voegen.
  En wellicht ken je iemand die juist moeite heeft zijn of haar team vol te krijgen ?
  Ik bookmark je blog-site want ik moet snel naar mn mantelzorgmaatje…

  vrndlk grtjs
  Alain Bos

 • Florentine schreef:

  Wat heftig zeg..! Heel dapper en bijzonder dat je hier zo over schrijft.!
  Sterkte en liefs, Florentine

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.