Over mij

Foto door Landa Penders, ik was hier hoogzwanger :)

Mijn naam is Emily. Ik ben geboren in augustus 1991 en ben opnieuw geboren in augustus 2018, toen mijn zoontje Joshua in mijn armen werd gelegd.

Ik blog al sinds oktober 2014 maar heb begin 2019 een hele hoop artikelen offline gehaald. Het was tijd voor een nieuwe start.
Voorheen schreef ik voornamelijk over chronisch ziek zijn. Ik heb een mooi pakketje diagnoses: cvs, fibromyalgie, myalgische encephalomyelitis (ME), chronische lyme en een bartonella infectie. Oftewel: mijn lichaam werkt niet naar behoren en ik voel me daardoor altijd ziek.
In mijn zwangerschap ben ik door een hel gegaan. Ik was nóg zieker en erg depressief. De eerste tijd met mijn zoontje mocht ik echter als een roze wolk ervaren en daar ben ik intens dankbaar voor. Het moederschap laat me groeien op zoveel gebieden en op zoveel manieren. Ik ervaar het ook als een spiritueel ontwaken.
Waarschijnlijk zal ik nog wel met enige regelmaat over ziek zijn schrijven, met name hoe het is om chronisch ziek én mama te zijn. Maar ik wil ook over allerlei andere dingen schrijven die nu zo belangrijk worden in mijn leven: zoals duurzaamheid, veganisme, natuurlijk ouderschap, minimalisme, mediteren, yoga, een positieve mindset, body positivity en gezondheid zonder de nadruk te leggen op ziekte.

Ik begrijp dat veel van mijn lezers nog steeds graag willen lezen over chronisch ziek zijn en hoe ik daarmee om ga. Ik hoop dat ik dat op een fijne manier nog steeds kan doen. Het heeft jaren geduurd om de juiste diagnoses te krijgen. Ik hoop dat ik je nu mee kan nemen in een reis naar betere gezondheid en een veel gelukkiger leven.

Ik lees alle reacties – dankjewel voor je support en aandacht. Als je vragen of opmerkingen hebt hoor ik ze graag. Je kan een reactie achterlaten op mijn blog of mailen naar emilyringeling at gmail punt com.

1 Comment

  • Gefeliciteerd met je chronische ziekte, handicap of beperking! En nu? | Dirk van Soest

    […] Emily heeft ME, SOLK en Fibromyalgie […]

    oktober 19, 2015 at 2:56 pm Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge