Dagmar heeft op haar blog bydagmarvalerie.nl ProjectPositief in het leven geroepen. Op deze manier hoopt ze positiviteit rond te kunnen strooien. Sowieso lees ik haar blog graag, maar dit vind ik zo’n leuk initiatief, dat ik er graag aan mee wil doen!
Ze heeft een vragenlijst bedacht en gevraagd of andere bloggers ‘m ook in willen vullen. Dus bij deze, mijn bijdrage aan de project positief tag.

Wat is je favoriete quote en waarom?

Oh, ik ben gek op quotes! Ik ben soms uren per dag quotes aan het verzamelen. Echt waar. Kennen jullie het begrip verzamelwoede? In het Engels noemen ze dat hoarding.
Ik ben een quote hoarder… daarom ga ik niet één quote noemen, maar drie!
Raakt mijn ziel: “I must be a mermaid. I have no fear of depths and a great fear of shallow living”.
Pas ik nu toe: “Collect moments, not things”.
Wijsheid: “I have lived with several zen masters – all of them cats”.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Moeilijk. Er zijn verschillende dromen die ik graag wil realiseren.
Emily – schrijfster: Ik wil héél graag iets vinden waar ik goed in ben, wat ik leuk vind om te doen, wat ik vol kan houden met mijn gezondheid en het liefst nog wat geld mee kan verdienen. Door mijn blog te beginnen, ben ik erachter gekomen dat schrijven toch wel heel erg mijn ding is. Faalangst is dat helaas ook…
Hopeloze romanticus: Als je me als kind vroeg wat ik wilde worden, dan wist ik niets anders op te noemen naast ‘verliefd’ (oké, ik wilde ook mijn ware vorm aannemen en in de zee leven als een zeemeermin, maar dat is een verhaal voor aan andere keer). Als ik met mijn toekomst bezig ben, dan ben ik voornamelijk bezig met dingen zoals samenwonen en mooie momenten creëren met mijn vriend.
Reizen: Niets wat ik liever wil dan dit. Dat betekent niet dat ik een jaar lang weg wil gaan. Ik wil gewoon iets van de wereld zien. Nieuwe dingen meemaken. Het maakt me niet eens zo gek veel uit waarheen, hoewel ik natuurlijk wel een aantal dingen op mijn lijstje heb staan. Met vrienden op vakantie gaan staat ook op mijn to-do list, maar momenteel probeer ik mijn vriend aan te steken met mijn reislust. Rondreizen met een auto/camper lijkt me al helemaal geweldig, maar iets minder avontuurlijk mag ook. ;-)
Had ik al gezegd dat ik een dagdromer ben? Drie keer raden waar ik zoveel over dagdroom!

Wat betekent geluk voor jou?

Na lang nadenken ben ik uitgekomen op rijkdom (en dan met name beseffen hoeveel rijkdom je bezit). Laat me even uitleggen wat ik daarmee bedoel.
Weet je wat nog zo’n mooie quote is? “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything”. Is je Engels niet zo goed? Het vertaald naar: “De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles, ze maken overal het beste van”.
Ik denk dat je pas gelukkig kan zijn wanneer je beseft hoeveel moois je om je heen hebt. Het is zo makkelijk om te kijken naar alles wat fout is in je leven. Of, voor de pessimisten onder ons (waar ik een hele tijd aan mee heb gedaan): te kijken naar alles wat fout is met de wereld.
Op het moment dat je kan zien hoe rijk je eigenlijk bent… nou, dat is in ieder geval een grote stap richting geluk.
Dus, kort gezegd: geluk betekent voor mij wanneer ik me besef hoe mooi het moment is.
Klinkt erg zweverig, hé? Misschien had ik ‘chocoladetaart’ moeten antwoorden. Of kittens. Allebei waar.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Wanneer ik echt een ontzettende dip heb waar ik niet uit kan komen, zet ik de Lama’s op. Kennen jullie dat programma nog? Het is geweldig. Een godsgeschenk. Net zoals Ruben Nicolai.
Eigenlijk ken ik heel veel mensen die me op kunnen vrolijken. Mijn vriend is super grappig – soms onbedoeld, wat het des te grappiger maakt (hij is nogal een klunsje, maar wel een hele stoere, hoor). Mijn moeder heeft haar vreemde genen doorgegeven aan haar kinderen, wat voor hilarische gesprekken kan zorgen met haar en mijn broers. En al mijn katten zijn geweldige opvrolijkerds, vooral Aylinn is een echte clown. Serieus, het is net alsof ze weet dat je even moet kunnen lachen.
Ohja, en haarverf. Ik weet dat haarverf geen ‘wie’ is, maar laten we even doen alsof.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Tosti’s. Amen.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Door mijn moeder! We kunnen helemaal in een deuk liggen om elkaar. Mijn moeder en ik zijn allebei nogal eh, prettig gestoord. We begrijpen elkaar’s humor en als we eenmaal de slappe lach hebben, kunnen we niet meer stoppen.
Zoals gewoonlijk zat ik een beetje debiel tegen mijn neefje (9 maanden oud) te doen. Ik liet een knuffel eland voor zijn neus voorbij galopperen, hield ‘m toen weer voor zijn gezicht en maakte een geluid wat zich het best laat omschrijven als ‘BLEURGAAGH!’.
Mijn moeder zat achter mijn neefje, staarde me even aan en zei: “Ja hoor, Emily. Dat doet een eland natuurlijk. Kom je ‘m tegen in het bos, kijkt ‘ie je aan en doet hij  BLEEUUURGAAGH!”
We hebben allebei ook nog eens een véél te levendige fantasie. Zo’n half uur lang hebben we elkaar vermaakt met de beelden die we zagen – zo hard gelachen dat we bijna moesten huilen… en mijn neefje vond het prachtig.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dit is voor vrijwel iedereen vreemd denk ik, maar ik ben verschrikkelijk trots op de kittens die onder mijn cattery naam zijn geboren.
Een beetje informatie: ik heb een cattery naam. Dat houd in dat ik raskatten fok. Dit doe ik erg kleinschalig. Er gaat enorm veel tijd en geld inzitten (bakken met geld: je dacht dat een raskat duur was? Het fokken ervan is nog véél duurder), maar ook erg veel liefde. 
Trots omdat het echt verschrikkelijk lieve katten zijn, trots omdat ik samen heb mogen werken met geweldige fokkers, trots omdat zij mij in vertrouwen hebben genomen en trots omdat ik er vier jaar lang op gewacht heb. Het is mijn eerste grote droom die echt werkelijkheid is geworden.
Om nog iets anders te noemen, aangezien ik mezelf nogal als crazy cat lady aan het profileren ben: ik ben ook erg trots op mezelf dat ik deze blog begonnen ben. Doodeng vond ik het, namelijk.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Wees niet bang om jezelf te zijn. Schaam je niet voor jezelf. Je mag er zijn!
Dit is iets waar ik jarenlang mee gevochten heb. Waar ik regelmatig nog steeds mee vecht. Mijn hele leven heb ik het gevoel gehad alsof mensen me toch alleen maar raar vinden (dus waarom zou ik naar dat feestje gaan?). Het gevoel gehad alsof ik er niet mocht zijn. Het onzichtbaar ziek zijn heeft hier zeker aan mee geholpen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat mensen me toch niet aardig zouden vinden. Het idee dat mensen geïnteresseerd zouden zijn in wat ik te zeggen heb: ha! Dus heb ik mijn hele leven stilletjes in een hoekje gezeten.
Het is moeilijk om hier uit te breken, maar de enige die jou kan tegenhouden ben je zelf!

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.