InSchrijven

Recensie: Onyx (Lux 2)

Onyx is het tweede deel van de Lux serie geschreven door Jennifer L. Armentrout.

Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux
Andere delen van deze serie: Obsidian (Lux 1)
Nederlandse editie (e-book)

Deze recensie bevat spoilers voor het eerdere deel Obsidian.

Onyx

Katy en Daemon zijn voor altijd met elkaar verbonden. Wanneer de één sterft zal de ander ook sterven. Toen Daemon haar in Obsidian heelde is Katy op cel-niveau veranderd. Ze begint krachten te ontwikkelen en ontmoet iemand die ook verbonden is met een Lux. Deze nieuweling probeert haar te helpen om haar krachten onder controle te houden.
Niemand mag weten dat Katy en Daemon met elkaar verbonden zijn. Ze houden dit geheim voor iedereen – zelfs voor Dee, waardoor zij en Katy uit elkaar drijven.
Daemon zegt gevoelens te hebben voor Katy, maar komt dat door de verbondenheid of waren die er altijd al?

Een sterk vervolg

Ik heb genoten van Onyx. In bepaalde opzichten vond ik het beter dan het eerste deel.
Waar Katy in Obsidian nog hulpeloos lijkt en zich wat passief opstelt, maakt zij een enorme verandering door in Onyx. Ze is niet langer hulpeloos en hoeft niet constant gered te worden – wat haar wederom een heel ander hoofdpersoon maakt dan Bella in Twilight. Wel blijft ze wat naïef en maakt ze soms tenenkrommend stomme keuzes, maar het past bij het verhaal.
De ruzies tussen Daemon en Katy vind ik in dit boek leuker en speelser. Het hele boek druipt van de seksuele spanning tussen die twee en het klopt voor mijn gevoel beter dan in het eerste deel.

Dee komt wat mij betreft beter tot haar recht. In Obsidian vond ik haar nog wat vlak, alsof ze een karikatuur was. In dit deel vond ik haar zo’n leuk personage. Ze komt minder aan bod, desondanks ging ze voor mij meer leven.
Het nieuwe personage zorgt voor meer conflict en spanning, maar ook voor meer uitleg en helderheid omtrent de Luxen. Ik vind de Luxen en hun achtergrond tof gedaan. Armentrout weet een geloofwaardig Alien ras neer te zetten.

Als lezer word je constant op het verkeerde been gezet wat betreft het nieuwe personage. Is deze persoon wel te vertrouwen? Steeds als ik dacht dat ik het door had, begon ik weer te twijfelen.

Conclusie

Dit deel bevat meer spanning en heartbreak dan het eerste deel. Voor een groot deel gaat het om Katy en Daemon. Katy’s wantrouwen of Daemon’s gevoelens oprecht zijn wordt wat langdradig. Echter maken haar opstandige karakter en grote mond het verhaal én de romantiek tussen deze twee beter.
Aan de andere kant gebeurt er ook genoeg om hen heen waardoor het meer is dan een zwijmelverhaal. Er worden enerzijds vragen beantwoord, anderzijds komen er ook genoeg vragen bij. Daarbij verandert Katy als personage – op een goede manier.
Er is spanning, reden voor tranen, en absoluut reden om na Onyx meteen in het derde deel te beginnen.

Sterren: 3,5


By
0

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge