InSchrijven

Recensie: Opal (Lux 3)

Opal is het derde deel van de Lux serie geschreven door Jennifer L. Armentrout.

Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux
Andere delen van deze serie: Obsidian (Lux 1), Onyx (Lux 2)
Nederlandse editie (e-book)

Deze recensie bevat spoilers voor de eerdere delen Obsidian en Onyx.

Opal

Daemon en Katy draaien eindelijk niet langer om elkaar heen en zijn een stel. Van daten komt echter niet veel terecht, want er gebeurt van alles wat hun aandacht nodig heeft. Zo hebben Daemon en Dee hun verloren broer Dawson terug, maar is hij slechts een schaduw van de persoon die hij ooit was. Dawson heeft er alles voor over om zijn geliefde Beth terug te krijgen. Om te zorgen dat Dawson niet als een idioot achter haar aan gaat en zich op laat pakken door het MvD, moeten ze een plan bedenken om hem te helpen bij het redden van Beth.
Dee is ziek van verdriet na het verlies van Adam en neemt Katy zijn dood kwalijk. Het hele zooitje komt nog meer onder spanning te staan wanneer Blake terug komt en ze zijn hulp nodig blijken te hebben…

Een hoop drama

Maar ook een hoop spanning. Ik was zelf een tikkeltje teleurgesteld door de romantiek tussen Daemon en Katy in dit deel. Enkele romantische scenes voelden geforceerd aan en alsof Armentrout ineens minder de seksuele spanning durfde te omschrijven. Daemon komt wel beter tot zijn recht nu hij niet constant de eikel uit hangt.
De spanning in dit boek vond ik echter goed gedaan. Er gebeurt een hoop en ik vond het allemaal boeiend. We leren Dawson beter kennen. Blake blijft een boeiend personage die moeilijk in te schatten is. Daarbij komen we erachter dat er veel meer achter het MvD schuil gaat dan we in eerste instantie dachten.

De absolute noodzaak voor Dawson om Beth te redden is goed te begrijpen. Zeker na de marteling die Katy mee moest maken in Onyx. Er staat veel op het spel en Opal draait vooral om precies dat: Beth redden zonder iemand te moeten verliezen. Hoe breek je in bij zo’n grote sterk beveiligde instelling zonder dat iemand je ziet?

Conclusie

Er is een hoop verdriet in dit deel, soms zo veel dat ik moeite had om er nog iets bij te voelen. Dat komt deels doordat ook Katy lamgeslagen lijkt te zijn erdoor. Op andere momenten wordt dat echter goedgemaakt en kon ik weer connectie voelen met Katy. De spanningsboog is strak gespannen in dit deel, beter dan in de andere delen. Voor mij kwam alles goed samen in Opal waardoor ik de serie nog meer ben gaan waarderen.
Daemon is nog steeds ontzettend dreamy. Daarbij eindigt dit deel met een cliffhanger om u tegen te zeggen – eentje waar ik even van bij moest komen en waardoor ik snakte naar het vervolg.

Sterren: 4

By
0

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge