Huisdierplein.nl vroeg mij of ik één van hun kattenspeeltjes wilde reviewen. Mijn katten reageerden enthousiast, en zelf vond ik het ook wel leuk natuurlijk. ;)
De Jackson Galaxy Air Prey Wand is een speciale kattenhengel, waar ook een laserlichtje bij wordt geleverd. De kattenhengel kenmerkt zich door een uitschuifbare hendel en een uittrekbaar snoer. Dit snoer kan worden ingetrokken door een druk op de knop. Het bijgeleverde laserlichtje kun je om je vinger doen.
De kattenhengel is daarnaast ook bijzonder omdat je er andere speeltjes aan kunt bevestigen, naast de bijgeleverde veertjes. Ik kreeg er de ‘Jackson Galaxy Ground Prey Squirrel’ bij.
De Jackson Galaxy Air Prey Wand kost €24,50. De Ground Prey Squirrel kost €6,95.

Wat vindt mijn kat ervan?

Mijn katten reageren enthousiast op zowel de hengel als de laser. Dat katten vaak razend enthousiast worden van lasers is geen geheim. Aylinn is er helaas iets te slim voor (zij kijkt gewoon naar je hand met een vragende blik) maar Ganesh vindt zo’n laser geweldig.
Zorg er wel voor dat jij je kat iets anders aanbiedt nadat je de laser even hebt gebruikt om je kat alle hoeken van de kamer te laten bespringen, anders jaagt en jaagt ‘ie maar zonder resultaat. Daar kunnen ze erg gefrustreerd van raken.

Mijn katten zijn met hengels wat kieskeuriger. Sommige hengels interesseren ze nauwelijks, terwijl ze voor anderen alles uit het oog verliezen. De Jackson Galaxy Air Prey Wand behoort bij de laatste categorie hengels. Dat komt door de volgende factoren:
De veertjes maken ze helemaal wild. Ze bewegen op een intrigerende wijze voor een kat, net als een echte prooi. Dankzij de uitschuifbare hendel en het uittrekbare snoer heeft de Jackson Galaxy Air Prey Wand veel meer bereik dan andere hengels. Hierdoor kun je je kat flinke afstanden af laten leggen.

Een leuke prooi die op een prikkelende manier beweegt en ook nog eens flinke afstanden af legt? Dát is nog eens een leuke uitdaging.
Zowel Ganesh als Aylinn is het helemaal eens met deze review.

Het andere bijgeleverde speeltje om aan de hengel te bevestigen was wel minder een succes. Het is een stuk zwaarder en ze kunnen het minder goed vastpakken. Ze vonden het vooral leuk als we het over de grond sleepten in plaats van in de lucht heen en weer zwaaien. Op zich ook wel logisch aangezien het ‘ground prey’ (grond prooi) heet.

Wat vind ik ervan?

Bij het evalueren van iets, weeg ik graag de voor- en nadelen tegen elkaar af.
De voordelen van dit speeltje zijn dat je katten er blij van worden en dat je lekker lui op je stoel of bank kan zitten terwijl je met ze speelt dankzij de speciale hendel en het snoer. Laten we even realistisch zijn; dat laatste is een enorm voordeel. Zeker als je moe bent of zelf met halve aandacht iets op tv zit te kijken, is deze hendel een mooi compromis om tóch je kat wat play-time te geven.
Het is ook leuk ontworpen. De katten vinden het een spannend prooi en de hendel ligt goed in de hand.

Een nadeel is dat dit een duurdere hengel is dan de meeste andere hengels. Daar staat wel tegenover dat je er een laser bij krijgt en andere speeltjes kunt vastmaken aan de hengel. Zo kan je blijven afwisselen.
Een ander nadeel is dat de hendel enigszins fragiel voelt als je hem 100% uit schuift (zeker als je een grote, zware kat hebt als Ganesh). Mijn werkwijze en advies is het laatste verlengstukje niet uit te schuiven, omdat dit dun en fragiel voelt. Onze katten hebben ‘m ook al een beetje om weten te buigen. De rest is stevig genoeg, in ieder geval voor mijn dikke ragdoll.

Conclusie

Ik kan de Jackson Galaxy Air Prey Wand zeker aanbevelen. Het is leuk voor je katten, maar ook makkelijk en leuk voor de katteneigenaar. Je moet het speeltje echter niet laten slingeren, maar dat is met de meeste kattenspeeltjes zo. Dan is het koord binnen de kortste keren stuk.
Het enige waar ik over twijfel is de prijs. Je hebt ook leuke hengels voor veel minder geld, waar in ieder geval mijn katten ook erg enthousiast van worden.
Niettemin ben ik blij met deze hengel en schat ik de kans dat jouw kat er blij van zal worden vrij hoog in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.