Mijn passie voor schrijven bestaat al zo lang als ik me kan herinneren. Vanaf het moment dat ik mijn eigen computer kreeg begon ik mijn verhalen op te schrijven. De verhalen gingen vooral over epische avonturen, elfjes, monsters en verliefd worden op superhelden.
Pas toen ik beter leerde schrijven, en vooral leerde hoe je niet moet schrijven, begon ik me druk te maken of het wel goed genoeg was. Ik ging te perfectionistisch te werk en ontwikkelde een soort faalangst rondom schrijven, waardoor ik plezier verloor en vooral niets aan iemand anders wilde laten lezen.

Daar kwam verandering in toen ik me aansloot bij een schrijfforum, waar ieder jaar een schrijfmarathon georganiseerd wordt. Je schrijft dan met een klein groep schrijvers een maand lang dagelijks zo’n 750 woorden aan een nieuw verhaal. We lezen elkaars verhalen, geven tips en moedigen elkaar aan. Sindsdien kan ik kritiek zien als waardevol en heb ik ook wat meer zelfvertrouwen gekregen.
Toch blijf ik het wel moeilijk vinden. Je schrijven voelt om een of andere reden zo intens persoonlijk, en kritiek op je verhaal voelt daardoor als kritiek op jou als persoon.

De gedachte dat ik mijn eigen boek in handen zou kunnen houden, maakt me enorm emotioneel. Het is iets wat ik zo ontzettend graag wil. Het wordt tijd dat ik daar ook voor ga en me niet tegen laat houden door mijn eigen angst.
Er zijn altijd mensen die het niet leuk vinden wat jij maakt of doet. Iedereen heeft een andere smaak. Iemand die graag chicklit of hoogstaande literatuur leest, zal zich misschien niet kunnen vinden in mijn verhalen. En dat is oké.

Om mezelf uit te dagen, heb ik besloten om aan een schrijfwedstrijd mee te doen, de MoonYAContest. Het is een schrijfwedstrijd die extra ver buiten mijn comfort zone ligt, omdat je de eerste 20.000 woorden online moet zetten. Lezers kunnen stemmen en bepalen 5 van de 10 finalisten.
Dat betekent dat jij me ook op weg kan helpen om door de jury bekeken te worden of bij de laatste 10 terecht te komen.

Dat doe je door op Sweek.com een gratis account aan te maken. Ik weet dat ’t irritant is dat je er een account voor nodig hebt, maar ik zou het heel tof vinden als je de moeite wil nemen. Als je eenmaal een account hebt, kan je hier mijn verhaal lezen (momenteel staan de eerste 3 hoofdstukken online). Je kan me steunen door op like en follow te klikken (beide zijn belangrijk).
Het is een fantasy Young Adult verhaal. Mijn verhalen zijn vaak een tikkeltje duister, met een vleugje romantiek. Als dat je aan spreekt, zou ik het leuk vinden als je mee wil lezen.

Ik ben zo’n schrijver die het werk nooit uit handen wil geven. Er zijn altijd wel punten die verbeterd kunnen worden, en soms lees je na weken iets terug en denk je my god, what was I thinking. Voor mij is het dus wel een big deal dat ik het online heb gezet en ik ben dan ook trots op mezelf.
Ik wil ooit mijn eigen boek in mijn boekenkast hebben staan. Chasing them dreams, darling.

Liefs,
Emily

1 Comment

  • Lianne Reijntjes schreef:

    Wat goed dat je buiten je comfort zone gestapt bent en echt aan deze wedstrijd mee wilt doen! En er zullen altijd mensen zijn die je verhaal niet goed vinden. Maar bedenk maar: dat is niet omdat je belabberd schrijft, maar omdat het verhaal gewoon niet hun smaak is. Ben maar niet bang, want er zijn ook genoeg mensen die het wél leuk vinden om te lezen! Ik had de eerste paar hoofdstukken al gelezen en ik vond het erg spannend ;) Heel veel succes én schrijfplezier! Mijn verhaal komt er deze week ook op te staan :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.