Het is echt een soort hobby van me geworden. Zoeken naar nieuwe youtube kanalen die ik graag wil volgen, en dan met name vegan youtubers. Ik ben zo’n idioot die zo’n beetje urenlang kan kijken naar ‘what I eat in a day’ videos omdat ik het inspirerend en nouja, gewoon interessant vind. Ik weet ook niet helemaal waarom.
Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk om te horen waarom andere mensen voor een vegan lifestyle kiezen. Hoe zij ermee om gaan, waar ze tegen aan lopen, wat hun beweegredenen zijn en uiteraard wat voor dingen ze op tafel toveren.

KiwiEats


Kiwi is één van de eerste Nederlandse vegan youtubers die ik ben gaan volgen. In eerste instantie vooral omdat ik haar leuk vond. De manier waarop ze dingen zegt, de grapjes die ze maakt, sprak mij direct aan. Ik was ook wel nieuwsgierig naar waarom ze voor een vegan lifestyle had gekozen en voor mij was zij de eerste persoon die een heleboel duidelijk maakte. Dankzij haar filmpjes ben ik documentaires gaan kijken en is er een hele wereld voor me open gegaan.
Ze is grappig, open en toegankelijk maar maakt ook wel wat serieuzere videos. Het filmpje wat ik van haar erbij gezet heb laat niet direct zien hoe leuk zij zelf is, maar vind ik één van de mooiste videos die ze online heeft staan.

Het Groene Broertje


Oké, Sytse is eigenlijk meer een blogger dan een youtuber momenteel, maar ik vind hem zó ontzettend leuk. Echt waar. Ik word gewoon oprecht vrolijk van zijn instagram stories en hoewel hij nog maar twee videos geupload heeft, vond ik die ook direct tof. Vandaar dat ik hem er toch bij zet, maar ik link je ook meteen even door naar zijn eigen blog waar een stuk meer te vinden is.
Sytse is nog niet zo heel lang vegan, maar hij schrijft en praat er op een prettige en leuke manier over. Ik vind het super tof dat hij zijn hele blog ook omgegooid heeft naar meer ‘groen’.

Thriving on Plants


Dit is mijn favoriete kanaal wat betreft ‘what I eat in a day’ videos. Haar videos zijn simpel, vaak zonder gesproken woorden maar met mooie muziek op de achtergrond, en ik vind het gewoon een beetje hypnotiserend.
Is het raar dat ik hier echt heel graag naar kijk? Misschien. Maar misschien ben jij ook wel raar.

Kiera Rose


Een mooie alternatieve chick met tattoos en een voorliefde voor zowel Lush als voor ratjes: dan kan je bij mij niet meer stuk. Ze vlogt eigenlijk over van alles, maar haar vegan zijn schemert wel in de meeste videos door. Ze deelt bijvoorbeeld recepten, probeert nieuwe vegan producten uit en heeft het regelmatig over waarom ze voor een vegan lifestyle heeft gekozen. Lush producten worden ook regelmatig uitgetest, naast andere beauty-producten.
Het wordt in deze blogpost wel duidelijk dat ik vooral mensen volg waar ik gewoon blij van word. En van haar word ik blij.

VeganAnimal


Nog een Nederlander! Tom maakt (vaak samen met zijn vriendin Cilla, die zelf een toffe blog heeft) informatieve videos over het veganisme.
De filmpjes van hen samen geven echt een beetje het gevoel alsof je bij hen op de bank zit. Het komt voor mij ook absoluut niet belerend over en dat vind ik ook prettig. Ze proberen gewoon zoveel mogelijk informatie te geven en uit te leggen waarom zij deze weg gaan.
Tom is zelf een MMA fighter en persoonlijk vind ik dat een extra reden waarom ik het interessant vind dat hij veganist is. Bij een dergelijke sport heb je natuurlijk een goed voedingspatroon nodig, veel energie en moet je goed in je vel zitten. Het feit dat veganisme voor hem zo goed werkt bewijst maar weer eens dat veganisme niet zorgt voor tekorten wanneer je goed eet, maar juist in je voordeel kan werken.

Kende jij deze youtubers al? Heb jij toevallig nog tips? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, leuke vloggers!

Liefs,
Emily

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.