Nog even, en het is alweer tijd voor Sinterklaas en kerst. Hoe snel is dit jaar gegaan? Voor mijn gevoel is het nog lang geen tijd voor de winter, maar helaas… de kou buiten voelt al niet meer als de herfst. Voor mij brengt de kou altijd meer pijn met zich mee, maar de feestdagen maken een hoop goed. De sfeer, gezelligheid, het lekkere eten en mogelijk ook cadeautjes.

Radbag verkoopt allerlei grappige en net-even-anders-dan-anders cadeaus en gadgets. Ze vroegen mij of ik producten kon vinden die bij mijn doelgroep horen, dus heb ik hun site afgespeurd voor leuke cadeaus. Het grootste deel van mijn lezers is chronisch ziek en heeft last van pijn. Dat heb ik in mijn achterhoofd gehouden en zo ben ik terecht gekomen bij de verwarmende knuffelboots, berenknuffels die je op kunt warmen in de magnetron (slechts een tikkeltje luguber) en een chocoladetaartje dat hitte afgeeft.
Daarnaast verkopen ze ook meerdere massage-apparaten, en daar review ik er één van.

Voetreflexologie-massageapparaat Fuss Fit Maxx

Het massageapparaat maakt gebruik van shiatsu- kneed- en luchtdrukmassage. Je kan handmatig instellen wat voor soort massage je wil, of je kan een van de twee automatische programma’s af laten spelen.
Het kneden heeft twee standen: langzaam en snel. De luchtdrukmassage kent 6 standen, en ook de verwarming kan je laag of hoog zetten. Tevens kan je ook kiezen voor alleen kneden, alleen de luchtdruk of alleen verwarmen.
Het apparaat belooft alle acupunctuurpunten van de voet te masseren, vanaf de tenen tot de hiel.

Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld na 15 minuten en mag niet langer dan 30 minuten gebruikt worden. Het deel waar je je voeten in stopt is afneembaar en kan gewassen worden.
Ook niet onbelangrijk: het massageapparaat kan gebruikt worden tot schoenmaat 50.

Voetreflexologie-massageapparaat Fuss Fit Maxx kost €149,95.

Wat vind ik?

Een goede voetmassage ontspant niet alleen je voeten, maar ook de rest van je lichaam. Ik was erg nieuwsgierig naar dit apparaat. Een machine die je voeten masseert, is dat nou echt lekker?

Het apparaat ziet er degelijk uit. Het is wel vrij groot, dus je moet wel wat ruimte vrij maken in je kast.
Het is vrij simpel te bedienen.  De knoppen zijn duidelijk en het is ook goed te zien op welke stand de soorten massages staan. Een groot nadeel vind ik toch wel dat de handleiding alleen in het Duits komt, omdat ik er toch wel wat meer over zou willen lezen en me af vroeg of je programma A en B aan kan passen naar je eigen smaak (volgens mij niet). Op de website van Radbag staat gelukkig wel veel info.

Voor dit geldbedrag verwacht je wel wat, dus ik heb er kritisch naar gekeken.
De stof waar je je voeten in stopt is lekker zacht. Wanneer je het apparaat aan zet, springt alles automatisch op de laagste stand (tenzij je programma A of B afspeelt).
Het kneden/rollen over de voetzolen vind ik een lekker gevoel. De luchtdruk wordt niet constant gebruikt door het apparaat, maar het laat je voeten als het ware ook af en toe even los waardoor er een echt kneed/knijp-gevoel ontstaat.

Over de luchtdrukmassage ben ik echter wel minder enthousiast. Ik vind slechts twee standen van de luchtdruk prettig, en zelfs de tweede stand zit eigenlijk al tegen het randje van pijnlijk aan. De derde stand vind ik persoonlijk niet te harden, zéker niet wanneer de rollende balletjes daarbij ook nog over je voet heen gaan. Het voelt voor mij alsof mijn voet geschraapt wordt.
De automatische programma’s gebruik ik daardoor ook niet. Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar ik vind het simpelweg pijnlijk. Dat is niet wat ik van een voetmassage wil. Ik houd van een stevige massage en een heel klein beetje pijn mag daar van mij wel bij, maar vanaf stand 3 gaat het voor mij daar ver overheen.
Ik heb mijn vriend gevraagd of hij het ook eens wilde proberen, maar hij vindt zelfs stand twee van de luchtdrukmassage al te pijnlijk en onprettig. Het gevoel is een beetje vergelijkbaar met wanneer je arm afgekneld wordt bij het bloeddruk meten. Niet bepaald ontspannend.

Het kneden en de luchtdrukmassage op stand twee vind ik wel echt lekker en ontspannend. De verwarming van het apparaat had voor mij wel iets nadrukkelijker aanwezig mogen zijn, maar is desalniettemin prettig. Het voelt wel echt als een cadeautje aan mezelf wanneer ik het massageapparaat erbij pak. Ik heb het nog niet kunnen gebruiken na een dag weg te zijn geweest, maar ik kan me voorstellen dat het vooral heel lekker is na een drukke dag waarbij je veel hebt gelopen.

Op zich ben ik er best positief over, maar ik vind het persoonlijk wel een groot minpunt dat ik maar twee van de zes standen kan gebruiken. En dat zelfs de tweede stand al kantje boord is qua de grens tussen pijn en lekker. Het is behoorlijk wat geld om vervolgens de twee automatische programma’s niet eens te willen gebruiken.

Pluspunten
Op lage stand prettig & ontspannend
Degelijk design
Duidelijke knoppen

Minpunten
– Prijzig
– Neemt veel plek in beslag
– Handleiding in Duits (staat wel aangegeven op website)
– Luchtdrukmassage al snel te pijnlijk en onprettig

Voor wie is het geschikt?

Ik zou dit apparaat niet aanraden voor mensen die erg gevoelige voeten hebben of veel pijnklachten hebben in hun voeten – tenzij ze denken baat te hebben bij de laagste stand. Dan nog zou ik goed nadenken of het ’t waard is om zoveel geld uit te geven aan iets waarbij je niet alle functies kan gebruiken.
Het apparaat lijkt me eerder geschikt voor mensen die echt van een flink stevige voetmassage houden en verder geen chronische pijnklachten in hun voeten hebben. Als je daar van houdt, dan is dit apparaat wel degelijk iets voor jou.

Houd jij van voetmassages, en zou een apparaat als deze iets voor jou zijn?

Liefs,
Emily

Dit artikel bevat een gekregen product.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.