Toen Steven en ik vertelden dat we verloofd zijn, kregen we direct en vaak deze vraag gesteld: wanneer gaan jullie trouwen?
We zaten zelf nog helemaal op de roze wolk van net verloofd zijn en waren helemaal nog niet bezig met het echte trouwen. Wij vonden het verloofd zijn, waar de ring voor staat en wat er allemaal achter die ene vraag zit, veel mooier en belangrijker om bij stil te staan.
Dat trouwen zelf, ja, daar zouden we het nog wel over hebben. Later.
Maar ik snap natuurlijk wel dat iedereen heel nieuwsgierig is.

Om eerlijk te zijn hebben we het er nog niet heel uitgebreid over gehad. We weten nog niet wat voor soort bruiloft we precies willen en waar we dat willen doen. Over de belangrijkste dingen zijn we het wel eens: we willen graag een speciale dag ervan maken, met de belangrijkste mensen in ons leven, vegan catering en een mooie huwelijksreis waar we liever het meeste geld in zouden stoppen.
Ik vind het zonde om heel veel geld uit te geven aan een jurk die je maar één keer draagt, maar aan de andere kant wil ik wel graag een bijzondere jurk aan. Ik ben ten slotte toch van plan om maar één keer te trouwen, dus dan mag het best een beetje bijzonder zijn. Wie weet komt er wel iets op m’n pad waarvan ik denk: ja, dit!

Hakuna Matata

Ik heb mezelf beloofd dat ik zo min mogelijk ga stressen over de bruiloft. Ik ga mezelf zo min mogelijk gek maken met het regelen ervan. Dat betekent dat we rustig aan doen en wel zien hoeveel we bij elkaar gespaard krijgen. Dat betekent ook dat we volgend jaar nog niet gaan trouwen, anders zouden we nu al van alles moeten plannen.
Nee, in 2018 gaan we kijken of we in 2019 willen en kunnen trouwen. Het moet vooral leuk en fijn zijn, en zoals wij dat willen. Het is niet belangrijk wat anderen daar van vinden, of wat zij verwachten. Mijn gezondheid speelt daarbij ook een grote rol: ik wil kunnen genieten van mijn trouwdag, en zo fit mogelijk zijn. Het is mogelijk dat we allerlei aanpassingen moeten maken, en ook dat wil ik rustig kunnen bekijken zonder in de stress te schieten.
We hebben het eigenlijk vooral over drie dingen gehad: zo min mogelijk stress willen rondom de bruiloft, de huwelijksreis en het eten. Je ziet wel waar onze prioriteiten liggen, he?
Sinds een paar dagen ben ik reisbestemmingen aan het opzoeken en zit ik weg te dromen bij het idee van op huwelijksreis zijn. Ik merk dat de angst van zo ziek als nu blijven of zieker worden wel mijn fantasieën een beetje wegduwt. Misschien is dat ook wel een reden waarom we het er nog niet uitgebreid over gehad hebben. Ik wil het liefst vergeten dat ik ziek ben, wanneer ik denk aan het trouwen en op reis zijn.
Ik hoop dat 2018, dankzij Lopen voor Lyme, in het teken zal staan van mijn gezondheid verbeteren. Maar misschien ben ik daar in 2019 ook nog intensief mee bezig. Ik hoop in ieder geval zo dat ik echt verbetering zal merken. Ik heb het zo hard nodig. Als later trouwen betekent dat ik zo’n dag veel beter aan kan en dus veel meer kan genieten, dan kies ik daar voor.

Verloofd zijn is leuk!

En weet je, dat verloofd zijn, dat heeft ook wel wat. Het voelt nog steeds zo fijn en magisch. Daarbij is de reis naar zo’n bruiloft ook heel leuk. Samen fantaseren over wat je zou willen, hoe je zo’n dag in wil richten, maar ook wat het voor ons samen betekent om te trouwen en getrouwd te zijn.
Trouwen is niet iets wat je moet doen. Het is niet zo dat je zonder een minder hechte relatie hebt. Het is wel iets wat ik altijd heel graag gewild heb, omdat ik het gevoel erachter zo mooi vind.
Er is niemand waar ik liever mijn leven mee wil delen dan Steven, en het symbolische gebaar van een ring krijgen was voor mij al zo veel.
Het trouwen is voor mij meer een bevestiging van onze relatie, wat we voor elkaar voelen en het leven dat we samen opbouwen. Daar zit geen haast achter. Het is nu al zo fijn.

Wanneer gaan we dus trouwen? Dat weten we nog niet. We gaan met de flow mee, en genieten tot dan van het verloofd zijn en het fantaseren over de bruiloft.

Liefs,
Emily

1 Comment

  • Romy schreef:

    Alleen maar heel mooi dat jullie ruim de tijd nemen om alles te plannen en niet zo snel mogelijk trouwen. Soms kun je maar beter iets langer wachten totdat het moment echt daar is en het helemaal goed voelt, ook wat betreft je gezondheid. Ik kan me voorstellen dat het verloofd zijn op zich ook al heerlijk is :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Copyright © IPkabuto 2017 • All rights reserved.